El Reus no pot superar al Barça en una final anticipada

Els de Jordi Garcia han perdut contra el vigent campió de la Lliga Catalana a semifinals. Un resultat de 0 a 2 al marcador obliga als roig-i-negres a acomiadar-se del títol i tornar a casa amb les mans buides.
Imatge d'un partit de la passada temporada entre el Barça Lassa i el Reus Deportiu Miró

FOTOGRAFIA: Reus Deportiu

Els amants de l'hoquei ho sabien: d'aquest matx en sortiria el campió de la Lliga Catalana d'Hoquei Patins d'enguany. Un partit que ha enfrontat les dues principals potències catalanes sobre rodes, i que ha acabat amb el Reus eliminat en el primer títol de la temporada. Res hi han pogut fer els ganxets davant l'indomable Barça Lassa.

El Barça no espanta, però mana

Reusencs i blaugranes han arrencat el partit amb molta intensitat. Des del minut 1, tots dos conjunts han volgut presumir de la qualitat que comparteixen: el joc en atac. Això als roig-i-negres els hi ha passat factura. Dues bones aproximacions dels de Jordi Garcia han fet perillar l'electrònic durant els primers minuts, però ha estat el Barça qui ha obert la llauna. Al minut 15, Tiago Rafael ha perdut la bola en una mala passada, i Helder Nunes ha fet el primer de la nit després d'una gran passada de João Rodrigues (0-1). Als ganxets el partit se'ls hi començava a fer costa amunt, però Pau Bargalló ha vist la blava al minut 21. Marc Julià ha llençat la bola massa alta, i Egurrola ha aturat el llançament. Sense poder aprofitar la superioritat numèrica s'ha arribat al descans.

El Reus perd combustible

Un Reus despistat s'ha deixat governar pel Barça en els primers compassos de la segona meitat, i la fortuna els hi ha jugat una mala passada als del Baix Camp al 31. César Carballeira ha fet peus involuntaris dins l'àrea, i Nunes, amb la pena màxima, ha superat Càndid (0-2). A partir d'aquí els culers s'han relaxat, i els locals han vist l'oportunitat de remuntar. Egurrola però ha estat providencial, permetent que el seu equip dominés fins al final. Pablo Álvarez ha enviat una bola al pal quan faltaven quatre minuts per a la final del matx, i Ballart ha evitat un resultat més ampli amb dues bones intervencions. El Reus ha gaudit d'una última oportunitat per escurçar distàncies amb la desena del Barça, però Àlex ha fallat el llançament.

La final de la Lliga Catalana doncs la jugaran el Caldes i el Barça Lassa, diumenge a les 20 h. El Reus es prepararà mentrestant per a la Supercopa d'Espanya d'Hoquei Patins que tindrà lloc a Igualada el 14 i 15 de setembre. El Deportivo Liceo serà el rival dels roig-i-negres en la primera semifinal, que es disputarà dissabte dia 14 a les 18 h.