Back to top

Reus passa el relleu de Ciutat del Bàsquet Català a Balaguer

El teatre Bartrina ha acollit l'acte de cloenda de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019. Durant l'any commemoratiu s'han dut a terme una cinquantena d'activitats.
relleu de Reus ciutat del bàsquet català a balagué

Aquest dissabte ha tancat oficialment l'any de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019.

En l'acte de cloenda, presidit per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d'Esports, Josep Cuetba, s'ha fet un reconeixement a totes les persones, entitats i clubs que han contribuït a fer gran aquest esdeveniment. Un projecte que ha permès abordar el bàsquet més enllà de l'àmbit purament esportiu, i tractar-ne aspectes com la formació i la salut en l'esport, o més històrics i culturals, com en l'acte de recreació de bàsquet a l'antiga o una exposició dels cent anys del bàsquet català.

Més de cinquanta actes

Entre la cinquantena d'actes que s'han organitzat, des de la regidoria d'Esports ens en destaquen dos que no s'haurien dut a terme si la ciutat no hagués acollit l'efemèride: el torneig de bàsquet en cadira de rodes i les jornades de medicina esportiva. Precisament aquests dos actes són dels que, segons afirma l'organització, han nascut per quedar-se, ja sigui amb el mateix format o amb algunes variacions.

Actes que tindran continuïtat:

  • Torneig de bàsquet en cadira de rodes
  • Jornades de medicina esportiva

Entre els esdeveniments esportius més multitudinaris i participatius de l'any hi figuren els que s'han celebrat al carrer: una exhibició de bàquet acrobàtic i una jornada de bàsquet a la via pública.

Durant la gala de cloenda s'han intercal·lat actuacions de dansa i d'altres on s'ha barrejat la pràctica del bàsquet amb la música. Amb aquest acte simbòlic Reus ha passat el relleu a Balaguer, que es convertirà en la vint-i-unena ciutat que acollirà l'esdeveniment.

Notícies relacionades