Back to top

Reus petarà fort per Sant Joan

Les botigues de pirotècnia asseguren que aquest Sant Joan hi haurà més pólvora als carrers. A dia d'avui les vendes s'han incrementat respecte l'any passat i com és habitual, els petards més venuts són els voladors, els trons i les cebetes per als més petits. El gremi també fa una crida a la seguretat i a la prevenció.
Petards de Sant Joan

Els establiments de venda de pirotècnia es preparen per un Sant Joan en el qual preveuen superar la facturació de l'any anterior. Tot i que esperen les cues de clientela el dia de la revetlla, ja són molts els que s'han acostat a comprar provisions. Els petards estrella segueixen sent els trons i els voladors però també les cebetes i les bengales. Com a novetat, aquest any es poden trobar gallines que ponen ous o lots amb diferents tipus de coets.

Els botiguers però, alerten de la importància de ser responsable amb la manipulació dels petards per evitar accidents. S'aconsella l'ús de les metxes i no dels encenedors, estar atents a les recomanacions dels fabricants i a fer petar només aquells coets inscrits a cada categoria.

La venda de petards està disponible en guinguetes especialitzades en zones aïllades com als parcs o a les afores dels municipis.