Back to top

Reus podria dir adéu a les aules prefabricades en 2 anys

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat Reus aquest matí. Durant el recorregut, el polític ha pogut conèixer de primera mà els projectes educatius de l'Institut Baix Camp i l'Escola Marià Fortuny. Durant la visita també s'ha parlat dels diferents projectes que necessita la ciutat en matèria d'ensenyament i algunes solucions per poder-los portar a terme.
Reus podria dir adeu a les aules prefabricades en 2 anys

Josep Bargalló, conseller d'Educació acompanyat d'Òscar Peris, delegat de la Generalitat a Tarragona i Jean - Marc Segarra, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament han visitat dos centres educatius reusencs. A primera hora del matí la comitiva política ha recorregut l'Institut Baix Camp, on han destacat el centre com un referent en formació professional a Catalunya. Després la visita ha seguit a l'Escola Marià Fortuny per conèixer de primera mà el projecte Magnet, un sistema pedagògic innovador dut a terme conjuntament amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Aquesta estada a Reus també ha servit perquè els responsables d'ensenyament consolidin la taula mixta formada per representants de la comunitat educativa i poder debatre diversos projectes en matèria d'ensenyament a la ciutat.

El conseller Bargalló ha matisat dient que "en aquesta planificació total el que s'ha de preveure és l'evolució demogràfica, la necessitat d'escolarització i les possibilitats de resposta el més ràpid possible i això es fa conjuntament i amb un pressupost. Ara mateix estem en la fase de treballar conjuntament.

Les qüestions tractades en aquesta taula mixta anirien des de les adscripcions escolars, un tema polèmic a la ciutat durant l'any passat, o la remodelació d'algunes escoles, així com parlar també dels col·legis que actualment tenen les seves aules ubicades en barracons.

Jean Marc Segarra, director dels serveis territorials d'Ensenyament explica que "si hi ha pressupostos aprovats sí que hi haurà una gran transformació en un lloc emblemàtic de Reus per poder encabir i treure les aules prefabriques. Està tot previst, si s'aproven els pressupostos, tirarà endavant en dos anys".

El recorregut ha acabat visitant l'Ajuntament de Reus, on el conseller Bargalló ha signat el llibre d'honor.

Notícies relacionades