Back to top

Reus posa l'atenció en l'abús a la gent gran

Aquest és un dels objectius que s'han marcat per tal de millorar l'assistència d'aquest col•lectiu i fer front a l'envelliment de la població.
Gent gran.

El consistori reusenc s'ha marcat els objectius d'ara i fins al 2023, per fer front a l'envelliment de la població. Un d'ells passa per evitar els maltractaments i pal·liar la pobresa. De fet, asseguren que hi ha un augment dels casos d'abús a persones grans.

De fet, des de l'Ajuntament asseguren que, segons el padró municipal, una mica més d'una quarta part de la població de la ciutat té més de 65 anys.

quarta part

En aquest sentit han anunciat la voluntat de donar resposta a l'envelliment de la població amb cinc objectius. Les altres línies d'acció se centren en fomentar l'atenció a la mateixa llar, impedir la soledat no desitjada i coordinar els diferents serveis.

Increment de les peticions d'ajudes per dependència

D'altra banda, des de l'Ajuntament han detectat un augment del 17% entre el 2018 i el 2019 pel que fa al nombre de sol·licituds relacionades amb la llei de dependència. A més, en els darrers mesos, la ciutat ha inclòs un nou servei: auditories energètiques a la llar.

La població gran estimada a Reus

A Catalunya, segons dades de l’institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), es preveu que l’any 2024 augmenti un 2% la població en general, un 9% en el col·lectiu de majors de seixanta anys, un 9% en el de majors de seixanta-cinc anys i un 10% en el de majors de vuitanta-cinc anys.

taula

Si extrapolem aquests càlculs a la població de Reus, l’any 2024 hi hauria 20.301 persones majors de seixanta-cinc anys a la ciutat, el 19% de la població total.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades