Back to top

Reus presenta l'oli nou en societat

Reus ha donat la benvinguda a la nova campanya de l'oli, amb la vint-i-dosena Fira de l'Oli de la Denominació d'Origen Protegida Siurana. Un total de 16 estands han omplert la plaça de la Llibertat per presentar el nou oli. L'esmorzar degustació ha estat un dels actes més multitudinaris.
fira oli nou

Unes tres mil persones han assaborit l'oli nou en l'esmorzar degustació que ha consistit en pa amb tomàquet, llonganissa elaborada per a l'ocasió, avellanes i coca. Molts han hagut de fer cua davant la gran afluència de persones.

L'oli també s'ha pogut degustar en la setzena d'expositors de les diferents cooperatives de la DOP Siurana, que han ofert als assistents els olis de la nova collita.

Enguany, però, la collita és força escassa, i es preveu que arribi als 3 milions i mig de quilos d'oli, a diferència dels 5 milions de mitjana. Segons el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, "tot i que hi ha menys producció l'oli és excel·lent, és un oli molt verd, bastant potent, i molt equilibrat, sobretot, que això és important. La varietat arbequina ja dona aquests olis equilibrats, entre picant, amarg i dolç, que són els atributs positius que hi ha, i això fa que la qualitat sigui excel·lent, que de fet cada any ho és, però cada anyada és diferent i té uns matisos, i aquest any és especialment bona."

El preu, però, s'ha mantingut estable. La garrafa de 5 litres d'oli s'ha ofert per 25 euros.

Tallers infantils, tastos d'oli, sortejos, música i demostracions han completat la fira.

Paraules clau:

Notícies relacionades