Back to top

Reus rebrà 20 refugiats més en les properes setmanes

En total, s'espera acollir fins a una cinquantena de persones sol•licitants d'asil abans de finals d'any. Es preveu que al llarg d'aquest mes arribin famílies i s'acullin les primeres dones i infants.
Refugiats al Mas Carandell, Reus.

El centre d'acollida de refugiats de Reus fa un mes que acull una trentena de persones. Aquest està pensat per oferir la primera fase d'acompanyament a aquestes persones que han hagut de fugir del seu país. L'atenció psicològica, jurídica i social que han rebut ja s'està completant amb classes de llengua per tal que aquests es puguin integrar al territori.

El centre està pensat per acollir una cinquantena de refugiats. De manera que, en les pròximes setmanes, arribarà una vintena més de sol·licitants d'asil procedents de diferents països. La portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats, Pascale Coissard, ha detallat que 'en els propers dies tenim la previsió d'arribar a cinquanta persones i, després de sis o nou mesos, passaran a una segona fase en la qual hauran de buscar-se el seu habitatge'.

Fins al moment, han arribat trenta homes que fa més d'un mes que estan compartint el seu dia a dia amb diversos voluntaris. Aquest setembre i fins a finals d'any es preveu que arribin famílies o persones soles, entre les quals hi haurà també dones i infants. 'Circumstancialment els que han arribat procedien del vaixell d'Open Arms que va arribar a l'inici de l'estiu, però no sempre serà així. A l'estat espanyol els que més han demanat asil han estat procedents del Brasil, Colòmbia o el Marroc', ha afegit Coissard.

Les úniques persones que no podrien entrar en un centre d'acollida com el que s'acaba de posar en marxa a Reus serien aquells menors d'edat no acompanyats. Els quals requeririen d'una assistència molt més especialitzada. 

Paraules clau: