Back to top

Reus Refugi recorda els refugiats enmig de la saturació nadalenca

L'organització ha improvisat un escenari amb armilles salvavides al centre de Reus on s'han fet actuacions musicals i poètiques en el marc d'una jornada solidària amb els refugiats. Durant l'acte, tothom qui volgués ha pogut col·laborar comprant diferents productes de l'entitat Proactiva Open Arms, que duu a terme tasques humanitàries a la costa grega. 
Reus Refugi recorda els refugiats enmig de la saturació nadalenca

Un petit mar d'armilles salvavides. D'aquesta manera, Reus Refugi ha il·lustrat la situació dels centenars de milers d'emigrants que creuen l'estret entre Turquia i Grècia per arribar al continent europeu. L'acció s'ha emmarcat en una jornada artística i solidària que ha irromput amb força a la cruïlla entre la raval Santa Anna, el carrer de Monterols i la plaça Prim. "L'única cosa que podem fer és quedar-nos a casa mirant el telenotícies o criticant com de malament funciona el món, però la idea de l'acte és acceptar que això està passant, no resignar-nos, i fer alguna cosa", explica Xifré Ramos, del col·lectiu Reus Refugi. 

Diferents actuacions han estructurat la vessant artística de l'acció. Entre els participants s'ha pogut escoltar el saxofon de Gerard Marçal, els poemes de Safareig Poètic i la música de Fito Luri. Des de l'organització han garantit l'èxit de la jornada però recorden que es tracta, només, d'una acció puntual i que encara queda molt per fer. "Tres de cada quatre persones s'han aturat a mirar què fem i a preguntar qui som, però el fet que la jornada d'avui sigui un èxit no vol dir que les coses vagin bé, sinó que és una anècdota", assegura Ramos. 

Durant l'acte també s'han venut alguns productes de l'organització Proactiva Open Arms, que està treballant de primera mà a les costes gregues i que ha col•laborat en l'acció juntament amb el col•lectiu de voluntaris independents Vio.