Back to top

Reus s'adhereix al manifest dels Ens Locals davant la crisi del coronavirus

La voluntat de l'escrit és exposar la posició i les demandes del món local davant l'actual moment de dificultat.
Manifest coronavirus

L'Ajuntament s'ha adherit aquest matí al manifest conjunt de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). El manifest posa sobre la taula un seguit de demandes.

Adequació de les infraestructures sanitàries

Des del món local, es demana a les administracions supramunicipals que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties.

Ajut econòmic per a les persones més vulnerables

Volen posar especial atenció a aquelles persones que abans de la crisi del COVID-19 ja eren vulnerables i rebien ajut de les administracions en tots els àmbits. També creuen que s’ha d'habilitar mitjans de pagament no presencials dels ajuts per evitar l’exposició de la ciutadania i dels professionals de l’àmbit social al contagi.

D’altra banda, també es vol estar al costat de les persones que quedaran sense feina i, en l’àmbit econòmic, es demana legislar per tal que el teixit productiu del país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor.

Mobilitzar el superàvit disponible del 2019

Es reclama poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions.

Ple de l'Ajuntament de Reus

L’alcalde de Reus donarà compte d’aquesta adhesió al Ple de l’Ajuntament en la propera sessió que es celebri.

Paraules clau:

Notícies relacionades