Back to top

Reus se suma al front comú contra el Reial Decret dels romanents

Pellicer considera que el decret que permet al govern central disposar dels romanents de tresoreria dels municipis és "un atemptat contra l'autonomia financera dels municipis"

El govern municipal fa una crida al món local per afegir-se al comunicat impulsat per diverses ciutats de l'estat, com Saragossa o Madrid, per reclamar al govern estatal que replantegi el Reial Decret de mesures financeres aplicables a les entitats locals aprovat la setmana passada. Aquesta mesura va ser acordada entre el govern del PSOE i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).   

Pellicer considera que és un "atemptat contra l'autonomia financera municipal", ja que assegura que el romanent s'ha de fer servir per a plans de reactivació econòmica. Entre les grans ciutats catalanes, Lleida també s'ha sumat a la iniciativa. L'objectiu és sumar les adhesions d'ajuntaments d'arreu de l'Estat, en concret de capitals de província i municipis de més de 100.000 habitants.

Les ciutats adherides al comunicat han demanat una reunió amb la ministra d'Hisenda per resoldre la problemàtica actual.

Paraules clau:

Notícies relacionades