El Reus de sempre empata contra l'Sporting

Els roig-i-negres recuperen tots els efectius i sumen un punt en el tercer partit de la fase de grups de la Lliga Europea. Tot i que anaven guanyant, els de Jordi Garcia han encaixat dos gols en l'últim tram de partit.
Imatge del resultat del partit entre el Reus Deportiu Miró i l'Sporting Club de Portugal

"Benvinguts al Palau dels somnis", amb aquest missatge ha rebut l'afició al Reus Deportiu Miró en aquesta nit de Champions, i el somni roig-i-negre gairebé es compleix, ja que els del Baix Camp han tingut la victòria a tocar contra el vigent campió de la Lliga Europea: l'Sporting Club de Portugal. Un partit que ha finalitzat amb un resultat de 3 a 3 al marcador, però on el Reus ha estat superior gràcies a la cohesió de l'equip. És el primer matx on Jordi Garcia ha tingut a tots els jugadors disponibles aquesta temporada.

El Reus s'avança i demostra el seu potencial

Primera meitat força entretinguda la que s'ha vist al Temple entre catalans i portuguesos. Al minut 3, Pedro Gil ha inaugurat el marcador amb un xut creuat que Càndid ha arribat a tocar, però que el manlleuenc no ha pogut desviar (0-1). A partir d'aquí, poques ocasions més per part de l'Sporting, que veia com el Reus es transformava amb el conjunt que al mes de setembre va alçar la Supercopa d'Espanya d'Hoquei Patins.

Els ganxets han agafat les regnes del duel i poc han tardat a inquietar la porteria visitant. Marc Julià, a la mitja volta, a punt ha estat de fer l'empat al minut 5. Quatre minuts més tard, li ha arribat el premi amb una jugada per darrere la porteria que ha situat l'empat a l'electrònic (1-1).

Al minut 12 s'ha culminat la remuntada gràcies al més petit de la casa, Pablo del Río. El gallec, al contracop, s'ha desfet d'un defensor i ha enviat la bola a l'escaire per fer vibrar el Palau d'Esports (2-1).

Ja al 21 ha arribat la polèmica arbitral, habitual ja a Can Reus. Alessandro Verona ha vist la blava per una falta a Àlex Rodríguez, i quan Julià s'ha disposat a llençar la directa, el 15 del Reus ha tardat massa a xutar i el col·legiat ha anul·lat l'oportunitat sense compassió. Intentant no marxar del partit per aquesta acció, la botzina ha donat treva als roig-i-negres.

Dos minuts priven al Reus de la victòria

Imatge del partit entre el Reus Deportiu Miró i l'Sporting Club de Portugal
Imatge del partit entre el Reus Deportiu Miró i l'Sporting Club de Portugal. FOTOGRAFIA: Reus Deportiu

A la represa, els del Baix Camp han sortit amb la mateixa intensitat que en la primera, ordenats defensivament i disposats a crear perill.

Al minut 33, Ferran Font ha vist la blava per una agressió a Marc Julià, i els de Jordi Garcia han sabut aprofitar la inferioritat numèrica. Una bona possessió dels locals al minut 34 ha finalitzat amb gol de Romà, qui ha ampliat les distàncies fins al 3 a 1.

Al 43, ha arribat la desena del Reus, però Càndid ha aturat el tir de Font. Res ha pogut fer, dos minuts després, el porter reusenc quan l'ex del Vic l'ha superat per retallar distàncies (3-2). I quan semblava que els ganxets sumarien els tres punts davant dels vigents campions continentals, altre cop Ferran Font, amb una bona jugada individual, ha posat l'empat a l'electrònic a falta de dos minuts per finalitzar el matx (3-3).

Jordi Garcia, entrenador del Reus Deportiu Miró: "Hem d'estar contents pel partit que hem fet, però disgustats pel resultat, ja que mereixem guanyar".

Amb aquest empat els ganxets segueixen en tercera posició del Grup A a la fase de grups de la Lliga Europea amb 4 punts, dos menys que l'Amatori Wasken Lodi italià, que és segon, i a 3 punts de l'Sporting, que lidera la classificació. Toca passar pàgina, ja que aquest dimarts els reusencs es juguen ser caps de sèrie de la Copa del Rei contra el Deportivo Liceo, colíder de l'OK Lliga.