Back to top

Reus tanca el 2019 amb un superàvit de 3,1 milions d'euros

La bona situació financera permet afrontar de millor manera la crisi post-coronavirus. Per això, l'ens local exigeix un cop més al govern espanyol poder disposar de la totalitat d'aquest superàvit.
Ajuntament reusenc

La capital del Baix Camp afronta una triple crisi, sanitària, econòmica i social, amb una bona situació financera. L'Ajuntament reusenc ha tancat l'exercici del 2019 amb un superàvit de 3,1 milions d'euros complint tots els indicadors de solvència econòmica i financera.

Clam per disposar del 100% del superàvit

El consistori destina el 20% del romanent de tresoreria en polítiques socials necessàries per pal·liar els efectes de l'emergència social i sanitària, el que es tradueix en 500.000 euros. L'Ajuntament però explica que aquesta xifra no és suficient i demana un cop més al govern espanyol poder disposar de la totalitat d'aquest superàvit de 3,1 milions d'euros.

Carles Pellicer, alcalde de Reus

Demanda col·lectiva dels consistoris

Un clam que ja s'ha fet per part de molts ajuntaments i que busca aplicar el 100% dels seus estalvis en ajudes econòmiques i socials. El govern municipal de Cambrils, amb un superàvit de 5,9 milions d'euros també han fet ressò d'aquesta demanda.

Solvència de l'Ajuntament reusenc

Aquestes bones xifres han permès enllestir el finançament del paquet d'inversions del pressupost de l'exercici 2020 que ascendeix a 6,5 milions d'euros i també contractar 13 milions d'euros en pòlisses de crèdit per atendre els pagaments a proveïdors i empreses i les subvencions a entitats i famílies.

Principals indicadors de la liquidació del pressupost 2019

  • El període mitjà de pagament a proveïdors a desembre de 2019 se situava en 8,9 dies.
  • La ràtio legal d'endeutament es va situar en el 52,88% (8 punts per sota de la de l'exercici 2018).
  • La ràtio legal d'estalvi net es va situar en el 1,83%, en termes absoluts 1,9 milions d'euros.
  • Es compleix el principi d’estabilitat pressupostària, amb un superàvit en comptabilitat nacional de 18, 8 milions d'euros (un 45% més que l'exercici anterior).
  • Es compleix el límit de la regla de la despesa, tot i crèixer la despesa no financera un 6%, fins els 294 milions d'euros consolidats

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades