Back to top

Reus tancarà la Capital Cultural amb dos dies d'espectacle

Reus Capital de la Cultura Catalana passarà el relleu a Manresa aquest cap de setmana. Ho farà a través de dos dies festius. El primer serà aquest divendres al Teatre Fortuny amb l'obra 'Dos segles d'esplendor'. En segon lloc, dissabte al vespre es gaudirà d'un espectacle de llum, focs artificials i música.
Reus tancarà l'any de la Capital Cultural amb dos dies d'espectacle.

Després d'un any d'espectacles i activitats cobertes per un pressupost de 850.000 euros, Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 diu adéu aquest cap de setmana. Tot plegat es farà a través de dos dies d'espectacles. El primer acte serà el més institucional i es viurà al Teatre Fortuny a partir de les nou de la nit. Sota la direcció de Francesc Cerro i amb la participació de l'actor Joan Carreras es traspassarà l'any cultural a la ciutat de Manresa amb un acte que cridarà a la llibertat.

Tot seguit, fins a 200 persones participaran en l'espectacle 'Dos segles d'esplendor', que se situa amb la creació del primer teatre a la ciutat el Teatre de les Comèdies, i que mitjançant 13 escenes musicals arribaran fins a l'actualitat. El director musical de l'espectacle 'Dos segles d'esplendor', Marcel Pascual, ha detallat que 'estem parlant de dos-cents anys que expliquem amb 55 minuts i, tot i que no ho podem tractar amb profunditat, creiem que pot donar una idea d'aquesta potència cultural i també volem remarcar els músics de Reus, aquells que no eren el més famosos però que eren els que la gent escoltava'.

La segona part de la cloenda serà dissabte, a les set del vespre, a la plaça del Mercadal. Els focs artificials, la llum i la música en seran els protagonistes. El representant de la Pirotècnia Igual, Albert Rovira, ha explicat que 'serà foc de proximitat, una mica diferent del que estem acostumats a veure i també treballarem molt el tema de la il·luminació de les façanes laterals de tota la plaça'. La cloenda busca fer un reconeixement al teixit associatiu i cultural de la ciutat que ha participat i ha ajudat a crear els diferents actes d'aquest any 2017.

Paraules clau: