Back to top

Reus tindrà una nova línia de P3 el curs vinent

La nova línia s'obrirà a l'Escola Eduard Toda per compensar la manca de places del present curs a la zona sud de la ciutat
Reus tindrà una nova línia de P3 el curs vinent

El Govern de Carles Pellicer no ha tardat gaire a respondre a les declaracions que el partit socialista ha fet aquest dijous sobre les dades de preinscripció, segons les quals 76 famílies es quedaven sense l'escola escollida en primera opció.

Segons la regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà, les dades són certes però extretes de context, ja que el procés de preinscripció encara no ha acabat i s'ha de fer un ajust de l'oferta i la demanda. Sardà també ha recordat algunes dades dels períodes de preinscripció escolar dels anys en què governa el Partit Socialista a la ciutat, on per exemple en curs 2007-2008 fins a 157 famílies es van quedar sense el centre escollit en primera opció.

La regidora d'Ensenyament Mª Dolors Sardà ha explicat que "és una dada que contrasta amb les de l'època que el PSC governava a la ciutat. Aquest any 76 famílies que correspondria el 7,27% dels preinscrits, s'han quedat sense plaça en primera opció però si ens remuntem al curs 2010-11, les dades són 117 famílies que correspondria al 9,33% de preinscrits, el curs 2009-10 132 famílies, el curs 2008-09 fins a 157 famílies que no havien aconseguit la seva primera opció".

Durant la taula mixta d'Ensenyament celebrada aquest s'han acordat diverses novetats pel curs vinent com la creació d'una Aula Integral de suport a l'escola General Prim on s'atendrien les necessitats especials d'alumnes amb trastorns. Per altra banda durant la reunió s'ha decidit l'obertura d'una nova línia de P3 a l'Escola Eduard Toda per compensar la falta de places d'aquest curs a la zona sud de la ciutat.

La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament Imma Reguant ha explicat que "hem estat mirant les segones i terceres opcions o quartes i cinquenes que fan les famílies. Llavors d'acord amb on tenen la demanada tant de primeres fins cinquenes opcions hem vist el centre on podem donar més resposta a les demandes".

Per altra banda el PSC ja ha manifestat la seva satisfacció per la decisió d'obrir un nou grup de P3 a la ciutat pel curs vinent tot i que lamenten que aquesta mesura arribi tard. Els socialistes també han apuntat que amb aquesta nova línia la matrícula viva augmenta a 37 places, una xifra que, segons diuen, segueix sent insuficient.

Notícies relacionades