Back to top

Reus tornarà a ser capital de l'oli nou

Aquest divendres i dissabte la plaça de la Llibertat acollirà la 23ena edició de la Festa de l'Oli Nou Denominació d'Origen Protegida Siurana. Un certamen organitzat pel Consell Regulador de la DOP, la Unió Corporació Alimentària, l'Agència Reus Promoció i l'Ajuntament de Reus.
oli

Disset productors participaran en la Festa de l'Oli Nou aquest pròxim cap de setmana. La plaça de la Llibertat serà, un cop més, l'epicentre d'un esdeveniment que mobilitza milers de persones i que té el seu punt àlgid dissabte al matí, amb l'esmorzar popular amb l'oli nou.

Enguany s'ha dedicat especial èmfasi a fer arribar la cultura de l'oli als més menuts, a través de tastos especialment dissenyats per ells.

Parlem d'un producte de qualitat, kilòmetre 0 i que té una incidència en el territori més enllà de l'economia i el paisatge. Des de la DOP Siurana parlen de cultura de l'oli i de la importància del producte a la cuina però també en l'àmbit de la salut. La fira, segons diuen, és el moment idoni per veure les diferències entre tots els productors.

Consulta el programa

Més enllà de la festa de l'oli, s'han organitzat diversos actes al voltant d'una setmana especialment dedicada a l'or verd. Entre d'altres, 14 restaurants de la ciutat oferiran als seus clients una degustació d'oli nou al principi dels àpats.

cartell

Setmana de l'oli 2019

oli