Back to top

Reus treballa en un pla de salut emocional per als joves

El regidor de Salut i de Joventut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, admet que els preocupa que la manca d'ofertes lúdiques per culpa de la COVID, passi factura, sobretot, a les noves generacions.

El fet que durant els darrers dos anys s'hagin hagut de restringir les ofertes d'oci per culpa de les mesures per lluitar contra la COVID, té una especial afectació entre els col·lectius més joves. Aquest dijous, de nou, el TSJC ha resolt que l'oci nocturn continuï tancat durant, com a mínim, una setmana més, avalant les propostes de la Generalitat per mantenir a ratlla la pandèmia. Un altre cop a les esperances de molts joves de recuperar una nova normalitat a les portes d'un nou curs escolar.

I és que, tret d'excepcions puntuals, la gran majoria d'activitats durant l'estiu han quedat minvades per culpa de la pandèmia. En molts municipis s'han reproduït botellots fins i tot amb el toc de queda en marxa. I en molts l'aixecament d'aquesta restricció ha multiplicat les trobades multitudinàries. No és el cas de Reus, on no hi ha hagut cap episodi cridaner. En aquest cas preocupen les trobades en espais privats on no es pot garantir el compliment de les mesures de distanciament social. 

Casos puntuals d'increment de l'ús de drogues

Segons Òscar Subirats, regidor de Salut i de Joventut de l'Ajuntament de Reus, hi ha constància d'increments puntuals de l'ús de les drogues entre el jovent. Per tot plegat s'ha habilitat des del consistori un nou Pla Municipal de Drogues que planteja la reducció de la prevalença de consum, demorar l'edat d'inici, i reduir desigualtats socials, sobretot en les persones més vulnerables, entre altres. 

Conscients, però, que la situació en alguns casos és complicada, també s'impulsarà ara un Pla de Salut Emocional destinat a combatre els efectes adversos de les mesures anti-COVID, sobretot entre la gent més jove. Un dels col·lectius, juntament amb la gent gran, que han viscut de manera més complicada el confinament i la resta de derivades de la pandèmia. 

Paraules clau:

Notícies relacionades