Back to top

Reus, vista a pinzellades

Un pinzell, aquarel·les, investigació i una dosi de reusenquisme. Són els ingredients que s'han cuinat a 'Dibuixant Reus', un llibre que pretén descobrir la ciutat amb un enfocament que combina l'art i la cultura. En tan sols una setmana, ja han aconseguit més de 150 mecenes per tirar endavant el projecte
Teresa Llorach i Eduard López

La ciutat de Reus és el nexe en comú entre la il·lustradora Teresa Llorach, l'escriptor Eduard López i la dissenyadora Elisabeth Tort. Tots tres són els impulsors del llibre 'Dibuixant Reus', una obra que recorre els carrers de la ciutat a través de les aquarel·les. Es tracta d'un projecte que s'ha estat cultivant durant tres anys i que ara podria veure la llum si aconsegueix la inversió necessària. L'obra es nodrirà amb més de dues-centes il·lustracions, tal com explica una de les autores, Teresa Llorach. La tria però, s'ha fet entre quatre-centes obres que combinen diferents mides i temàtiques. Malgrat que en un principi va començar dibuixant espais arquitectònics, amb el pas del temps ha acabat gaudint més aquelles il·lustracions on hi apareixen persones.

"El que més m'agrada és dibuixar gent. Vaig començar dibuixant llocs específics, però a base de sortir més al carrer, aprecio més les il·lustracions on hi apareixen persones"

Els dibuixos s'acompanyen d'un text que complementa la visió a través de la investigació des d'un vessant més reusenc. La part més complicada, segons explica un dels altres autors, l'Eduard López, ha estat concentrar tota la informació i comprimir-la. López remarca que 'Dibuixant Reus' no és un llibre divulgatiu, sinó que es tracta d'una obra que permetrà descobrir detalls ocults de la capital del Baix Camp.

En una sola setmana, el projecte ha aconseguit dues terceres parts del micromecenatge necessari per publicar el llibre. Per tirar endavant, 'Dibuixant Reus' ha d'assegurar 300 vendes. Per ara, ja porten més de 240 exemplars venuts. Tot apunta que en cas d'aconseguir el suport econòmic necessari, es publicarà tot coincidint amb les festes de Misericòrdia.

Paraules clau: