Back to top

Reus viu un boom hoteler

ARIADNA ESCODA

El teixit hoteler de Reus s'eixampla en qüestió de cinc anys. I la tendència sembla que seguirà pel mateix camí, amb la futura obertura d'un nou hotel al Pallol.

Després de l'enderroc de l'edifici ubicat al solar, l'empresa al capdavant del projecte ja ha presentat la documentació necessària a l'Ajuntament i ara per ara, la llicència d'obres està en tràmits.

Però Reus és capaç d'absorbir aquest boom hoteler? Hem parlat amb experts i representants del sector per saber-ho. 

 

 

El teixit hoteler de Reus s'eixampla en qüestió de cinc anys. Una tendència que sembla que seguirà pel mateix camí amb la futura obertura d'un nou hotel al Pallol. Després de l'enderroc de l'edifici ubicat al solar, l'empresa al capdavant del projecte ja ha presentat la documentació necessària a l'Ajuntament i ara per ara, la llicència d'obres està en tràmits. Però Reus és capaç d'absorbir aquest boom hoteler? Hem parlat amb experts i representants del sector per saber-ho. 

En els darrers anys, Reus ha vist com ha crescut el nombre de places hoteleres en un 41% en cinc anys, passant de 645 a 912. Un increment que s'ha registrat tant en hotels com hostals de la ciutat i que es preveu que augmenti de cara al futur amb l'obertura d'un nou complex al Pallol. 

Jordi Calabuig, cap de Laboratori d'Innovació i Intel•ligència del Parc Científic i Tecnològic i Oci de Vila-seca, apunta que malgrat que la ciutat compta amb menys material patrimonial comparat amb d'altres poblacions de la demarcació, no es queda enrere a l'hora d'atreure turistes. És per això que apunta que Reus té capacitat per absorbir aquest increment de places hoteleres.

La futura obertura del nou hotel tampoc preocupa als hotelers ja instaurats a la capital del Baix Camp. De fet, ho veuen com una oportunitat per renovar-se i millorar, tal com assegura Alberto Fraile, director de l'Hotel Gaudí. De fet, assegura que "Reus pot absorbir places hoteleres sempre i quan no siguin del mateix estil que les de Salou. Així, han de ser places de qualitat i on es cuida al client de forma personalitzada".

Tradicionalment, Reus no s'ha considerat una ciutat turística. Una condició que està canviant, sobretot en qüestió de clientela. És el que suggereix Jesús Miguel Brea, gerent de l'Hotel Brea's, qui destaca el perfil empresarial dels seus clients.

D'altra banda, l'acció del govern municipal ha anat de la mà entre les institucions privades i les públiques, una estratègia que segons la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, enforteix l'oferta de Reus en aquest aspecte.

Davant d'aquesta situació, s'augura que la projecció turística de Reus segueixi creixent tot potenciant els punts forts de la capital per convertir-se en un competidor fort en aquest sector a la demarcació.