Back to top

Reus viu la festivitat de Corpus

L'ou com balla, el toc de festa i la ballada de Gegants a la Palma són alguns dels actes que es fan aquests dies a la ciutat amb motiu de Corpus.

Amb el toc de festa, Reus ha donat el tret de sortida a la celebració de Corpus. Ha estat a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, els campaners de la ciutat. 

Els Gegants ballen a la Palma

Els Gegants de Reus han ballat a la Palma per celebrar la festivitat de Corpus. I ho han fet al complet: els Vitxets, els Japonesos, els Negres, els Moros i els Indis amb la presència també de la Mulassa. Des del dilluns que els emblemàtics gegants de la ciutat dansen davant els alumnes de 24 centres educatius de Reus. 

Més de 2.200 alumnes

Tots ells de cursos des de P-5 fins a segon de Primària. Aquest matí ha estat el torn de les escoles Teresa Miquel , Cèlia Artiga, Maria Cortina, Font del Lleó, la Mowgli i la Vitxeta. En total, més de 2.200 alumnes d'una vintena de centres educatius de la ciutat gaudeixen aquests dies de la ballada gegantera a la Palma.

La tradicional coca de cireres

Abans de la pandèmia, el Dijous de Corpus, els alumnes de les escoles de la ciutat es congregaven a la plaça del Mercadal per veure els Gegants i menjar-se la tradicional coca de cireres. Enguany, l'escenari ha estat un altre i la coca se l'han emportat a casa. Malgrat tot, l'emoció de tornar a veure els Gegants s'ha notat tant en els infants com en els geganters.

Coca de cireres

L'ou com balla

L'ou balla damunt d'un brollador d'aigua que llueix a l'Atri de Sant Sebastià situat a la Prioral de Sant Pere. Un element tradicional de Corpus que a causa de la situació sanitària el 2020 no va poder sortir al carrer. Enguany, ho farà des d'aquest dijous fins al diumenge, de 10:00 a 12:00 del matí i de 16:00 a 18:00 de la tarda.

Paraules clau:

Notícies relacionades