Back to top

Reus viu de prop la cultura japonesa

Reus acull des de fa deu anys la fira Hikari, una festa dedicada a la cultura japonesa. Amb motiu del desè aniversari l'esdeveniment s'ha allargat un dia més, programant un concert i una narració de contes japonesos. Més de mil persones han visitat la fira.
fira hikari

Una vintena d'estands amb productes nipons han omplert la Palma de Reus. Des d'artesania, quimonos i complements, joguines o menjars i begudes tradicionals del Japó s'han pogut adquirir i degustar durant la fira. L'Anna Sastre, d'un estand de restauració, diu que "dels plats més conegut tenim les gyozas, que són unes empanades fetes a la planxa, després fem els takoyakis, que són unes boletes de pop que van adobades amb una salseta, després fem uns fideus de ramen freds, que són d'estiu, després fem postres...".

Un dels altres expositors, Jordi Codó, explica que "nosaltres venem bentos, que són carmanyoles japoneses. Els japonesos mengen molt fora de casa i per això han sofisticat molt les carmanyoles, i hi ha models molt diversos en mides, en disseny... i són molt més divertits que els que tenim aquí Els visitants estan molt contents amb la iniciativa, i valoren molt bé el menjar.

Amb aquesta fira els organitzadors busquen allunyar-se dels tòpics i promoure la cultura més tradicional d'aquest país de l'Àsia oriental. Segons el president de l'Associació Cultural Amakuni de Reus, Aaron Puigbó, "l'objectiu de l'event és mostrar que la cultura japonesa no és només manga i anime, sinó que hi ha altres aspectes com és la cultura gastronòmica, la cultura de l'art del bonsai, la cultura del paper, tothom coneix l'origami o la papiroflèxia".

Els gegants japonesos de Reus també han participat a la fira. Més d'un miler de persones han visitat el recinte firal.

Paraules clau:

Notícies relacionades