Back to top

Reus viu una Rua de Lluïment "bestial"

Festa, disbauxa i alegria. Aquests són els principals ingredients del carnaval, un període en què se'ns permet transgredir les normes habituals. I és que com se sol dir, pel Carnaval tot s'hi val. Així s'ha viscut des de Reus la rua de lluïment, enguany, plena d'animals.
tigres

El carnaval desperta l'instint animal que portem dins, i mai tant ben dit. Enguany moltes colles han decidit disfressar-se d'animals, una proposta que ha estat molt ben rebuda pels participants. Tal com diu l'Aina Gallego, "la iniciativa aquesta d'anar d'animals ens ha semblat molt bé perquè és una cosa divertida, una cosa diferent, molt espontània...".

Durant diverses hores, els passejos s'han omplert de música, llums i colors. A banda del gruix important de fauna, entre les carrosses, també s'hi han pogut veure personatges típics d'aquestes festes, com viquings, romans, superherois, o hippies, i algun de més original, com un grapat de crispetes.

El públic que ha observat la rua també s'ha divertit molt.

Bombers i presidiaris han estat altres disfresses que s'han pogut veure durant la rua de lluïment, amb referències evidents al moment polític que estem vivint. Una altra disfressa reivindicativa ha estat la que ens descriu el Ramon Bergadà, cap de colla dels Trempats de Reus: "hem optat per anar de garses. Una garça en castellà és una urraca, i una urraca és un ocellot petit, negre, pelut, malparit... i la nostra amiga Soraya Sáenz de Santamaría també és una paia petita, negra, malparida, i anem d'urraques SS; i esperem que això vagi a la seva salut".

Els protagonistes, però, han estat un any més la festa, la disbauxa i el desenfrè.

Notícies relacionades