Back to top

Reus vol convertir-se en una ciutat amiga de la bicicleta

En el marc del sisè congrés internacional de la Bicicleta, parlem amb els principals actors d'aquest esdeveniment per entendre en quin estat de salut es troba la bicicleta a Reus
VI Congrés Internacional de la Bicicleta

Les ciutats viuen una constant transformació de la mobilitat. Cada cop són més les persones que utilitzen la bicicleta com a mitjà de transport habitual en el seu dia a dia, un canvi que afecta al conjunt de la societat i en com es mou. Per aquest motiu, és necessari un debat sobre aquest mitjà de transport sostenible i com es relaciona amb la resta de vehicles i vianants d'un municipi. Entorn a aquesta temàtica gira el sisè Congrés Internacional de la Bicicleta, que s'ha inaugurat aquest matí a FiraReus.

En el cas de Reus, les entitats que vetllen per l'ús de la bicicleta assenyalen que la capital del Baix Camp té aspectes per millorar. De fet, la presidenta de Bicicamp Ester Ávila assenyala que la xarxa de carrils de Reus no està ben connectada i requereix una millora per tal de garantir la seguretat dels usuaris.

"Reus necessita una xarxa de carrils bici ben connectada que promogui la seguretat dels usuaris de la bicicleta'

Una proposta que ha estat recollida per la Universitat Rovira i Virgili, que està realitzant un projecte que connecti els diferents carrils bici reusencs per dotar-los de coherència. Ho explica el professor d'Arquitectura a la Universitat Rovira i Virgili Carles Barberà, qui apunta que un grup d'alumnes estan repensant el projecte existent que permetrà connectar millor aquests carrils. D'aquesta manera, s'apostarà per aquest mitjà. Tot i això, provocaria la pèrdua de llocs d'aparcament per a cotxes, una situació que alleugeririen amb la instal·lació d'aparcaments dissuasoris.

D'altra banda, des de regidoria de Medi Ambient de Reus, assenyalen que falta conscienciació entre la societat. Ho assegura el regidor Daniel Rubio, qui apunta que queda 'un llarg camí per recórrer' en el que fa referència al canvi de mentalitat.

El congrés posarà el seu punt final demà al migdia, després de dues jornades intenses de debat amb ponents nacionals i internacionals.

Paraules clau: