Back to top

Un reusenc al Regne Unit i el canvi de deriva de Johnson

El Josep Maria Escoda és un jove reusenc que treballa a Manchester, en una ONG dedicada a la retirada de mines humanes arreu del món. Explica a Canal Reus la seva experiència de confinament.
Manchester

El Regne Unit ha estat un dels països que més fermament ha virat la gestió i les mesures amb les quals ha abordat la situació de crisi generada pel coronavirus.

En un principi, el primer ministre, Boris Johnson, va donar prioritat a l’economia i no es van decretar mesures extraordinàries com a la resta d’Europa. 

Manchester

Precisament al Regne Unit hi viu un reusenc amb qui ha pogut parlar Canal Reus. Es diu Josep Maria Escoda, Pepo pels amics. Treballa en una organització no governamental que es dedica a retirar mines antipersones arreu del món. “El primer ministre, el primer dia que es va dirigir a la nació, va explicar que es preferia un contagi massiu i que la gent generés anticossos”, explica Escoda. Amb tot, algunes empreses, com la seva, van començar a aplicar mesures de teletreball. Ell, de fet, fa setmanes que viu confinat al seu pis, per bé que a l’exterior, molta gent continuava fent vida normal. 

Johnson també endureix el discurs

Però el cert és que al Regne Unit s’ha virat radicalment en les darreres setmanes. “Divendres passat es van clausurar els pubs i dilluns ja es va decretar el confinament massiu”, explica aquest reusenc. “Ara bé, hi ha canvis respecte a d’altres confinaments d’Europa. Aquí es pot sortir a fer esport, tot i que els gimnasos a l’aire lliure i els centres esportius estan tancats”. Ho considera una necessitat en una societat en la qual la pràctica de l’esport és molt important. “Es pot sortir a comprar les coses indispensables, com a Catalunya, però aquí hi ha ratlles pintades a terra per garantir la distància de sis peus -dos metres- entre les persones”. I tot plegat, en un país on el contacte físic no està tan estès com al món llatí. 

Manchester

Tot i que les dades de contagi al Regne Unit són encara molt lluny respecte a les de l’Estat Espanyol, el primer ministre ha endurit les mesures per lluitar contra la COVID-19. Josep Maria Escoda viu confinat a casa seva d’on assegura que no ha hagut de sortir en els darrers dies. “Tinc menjar de sobres a la nevera”, diu. 

canalreus a telegram

Notícies relacionades