Back to top

Reusencs que volen tornar i no poden

La Ministra d'Exteriors, González Laya, ha afirmat aquest dimecres que hi ha més de 2 milions de ciutadans espanyols arreu del món. Demana que no tornin de cop. Alguns, veïns de Reus, no poden fer-ho per manca de connexions.
senegal

És un dels molts casos que s'estan trobant amb aquesta situació. Dues noies que han anat a fer de voluntàries al Senegal, que s'han quedat atrapades al país africà.

Demanen ajuda a les administracions espanyoles per poder tornar a casa. Alerten que les condicions de seguretat, higiene i profilaxis no els satisfan, i consideren que estarien més segures a casa. Per això volen tornar...

Aquest dimecres ha sortit un avió de Dakar amb 150 places direcció Madrid. Elles denuncien que no han tingut lloc. Han visitat el consulat espanyol a Dakar i tampoc se'ls ha donat solució, de fet, expliquen que els han emplaçat als pròxims 30 dies. Per tot plegat demanen que es difongui el seu cas

No és l'únic cas. Canal Reus ha pogut parlar amb veïns del territori que es troben a Bali -els han dit que fins d'aquí dos dies no trobaran un vol de tornada- i de Cuba. Ciutadans que veuen com, a hores d'ara, no poden tornar a casa. 

Cap espanyol quedarà desamparat

Segons ha dit aquest dimecres la Ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, "no deixarem a cap espanyol que estigui a l'extranger enrere". Ara bé, demana calma perquè s'està procurant "un retorn ordenat" de tots els que ho ahn demanat. Admet que hi ha 4.000 espanyols que es trobaven fora del país, de turisme, quan ha esclatat la crisi del coronavirus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades