Back to top

Riudecanyes s'omple amb milers d'espelmes per la solidaritat

Riudecanyes ha sigut l'escenari de la setena edició del Concert de les Espelmes. Aquest dissabte el poble s'ha omplert de llums per col·laborar amb la delegació de Càrites en la recol·lecta d'aliments i productes d'higiene personal i de la llar.

Riudecanyes

Riudecanyes ha brillat amb llum pròpia aquest dissabte. El poble s'ha omplert de gairebé 11.000 espelmes repartides pels carrers i places de la vila per a dur a terme una acció solidària. Llet, pasta, sabó, lleixiu o paper higiènic són algunes de les petites aportacions que s'han fet. L'objectiu de la jornada ha sigut col·laborar amb Càrites en la recollida d'aliments i productes i la recaptació de diners mitjançant guardioles instal·lades per tot el poble.

Un dels voluntaris de Càrites, Anton Miralles, ha explicat que "el que m'agrada més del dia d'avui és la quantitat de persones que venen i la diversitat de coses que es donen. Són coses que durant l'any no podem oferir a Càrites".

La Lara Iruela, una de les assistents, ha dit que "el que més m'ha agradat és que hi ha cases on hi pots entrar i fer-te fotos amb les espelmes".

Després del concert, s'ha muntat una terrassa d'estiu amb un servei de bar a càrrec de l'AMPA de l'Escola Sant Mateu de Riudecanyes, que destina els beneficis a activitats escolars. Aquest any, com a novetat, alguns veïns han obert les portes de casa seva guarnides amb espelmes. També s'ha dut a terme un concert de groove, funk i jazz-rock a mans de la Reus Big Band.

L'alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost ha dit que "aquest concert va néixer amb una triple voluntat: gaudir de l'estiu i donar a conèixer Riudecanyes amb una activitat que no es fa en tota la demarcació de Tarragona i, per altra banda, amb un doble component solidari. El primer és la recaptació d'aliments i productes per les famílies locals que ho necessiten i, per altra banda, la recollida de diners per activitats escolars mitjançant el bar que porta l'AMPA de l'Escola Sant Mateu de Riudecanyes".

Aquesta iniciativa tan singular ha gaudit de la presència de més de 1.000 persones que han pogut passejar pels carrers de la vila en una diada plena de llum i solidaritat, un espectacle idoni per acompanyar els veïns i veïnes durant una nit d'estiu.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades