Back to top

Riudecols celebra la Festa Major de Santa Eulàlia

La Festa Major de Santa Eulàlia ha omplert Riudecols de diverses activitats durant tot el cap de setmana. La plantada dels gegants del municipi i la cercavila han estat un dels plats forts de la celebració, una festa on la música i els àpats populars tampoc hi han faltat.
Riudecols celebra la Festa Major de Santa Eulàlia

Són la Zerlina i el Maceto, dos dels gegants de Riudecols que representen personatges de l'òpera de "Don Giovanni" i que ballen juntament amb la Bruixa de la Farigola, la gegantona que completa els elements festius del municipi. Per la Festa Major de Santa Eulàlia, la colla treu els seus gegants a ballar, un dels actes més esperats per la canalla del poble. Alguns dels nens i nenes formen part de la mateixa colla gegantera i d'altres els imiten.

Neus Guiu afegeix que "Jo toco el timbal a la Colla Gegantera i m'ho passo molt bé".

En Miquel Aragonès també explica que "a mi el que m'agrada més de la festa major és que puc compartir les coses que m'agraden amb els meus amics".

Els gegants han actuat davant l'església i després han pujat amb cercavila fins a la plaça del Casal, on la Cobla Contemporània els ha esperat per fer un ball conjunt i animar als assistents per a ballar sardanes.

Josep Maria Pajeo, cap de Colla dels Gegants de Riudecols, explica que a banda de la ballada dels gegants durant la festa major també s'han dut a terme altres activitats "els 4 Gats que són el grup de joves de Riudecols ha fet el concurs de truites i tapes i a la tarda hi va haver cinema popular".

Altres activitats que s'han pogut viure per la festa major de Santa Eulàlia han estat uns inflables per als més petits, el Dinar de la Gent Gran i el ball de tarda amb l'orquestra Orgue de Gats.

Paraules clau:

Notícies relacionades