Back to top

Riudoms viu un cap de setmana intens de Festa Major

La Festa Major de Sant Jaume de Riudoms ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana amb diverses novetats. Entre els objectius de la festa es vol continuar ampliant el seguici i els balls patrimonials després que l'any passat és recuperes la cercavila com a acte festiu d'aquest esdeveniment.

Riudoms viu un cap de setmana intens de Festa Major

El Ball de Bastons, els gegants manotes i altres capgrossos infantils són els nous elements del Seguici Festiu de Riudoms, una aposta per fer créixer la Festa Major de Sant Jaume. El repic de les campanes de l'església ha donat el toc d'inici de la cercavila per recórrer els carrers del municipi i tornar de nou a la plaça per fer la ballada conjunta de totes les figures i tots els balls tradicionals, un esdeveniment que es va recuperar l'any passat després de molt de temps sense fer-se.

Josep Mª Bonet és riudomenc i explica perquè vénen a veure el seguici "tenim les dues nétes i el seu desemparament és seguir el seguici i veure la més grana tracció que té aquest poble que és el cavall. La tradició és seguir la festa i formar-ne part i estem molt orgullosos de la festa de Sant Jaume i de tot el que segueix".

En Marc Boada explica que "Som de Reus i hem vingut a veure el seguici de Riudoms perquè ens agrada molt la xaranga". El seu amic Sergi Camproví afegeix que "han vingut a veure el seu germà que toca amb els BandSonats".

Elements festius que més els hi agraden, Alguns se'ls miren embadalits, i d'altres els volen imitar a ritme de tambors. Un dels preferits pels riudomencs i riudomenques però, és el Cavall dels Nebot, El més gran de Catalunya.

Iker Martínez explica que "m'agrada el Cavall perquè és molt gran i és molt nou però pel que m'agrada més és perquè el porten moltes persones".

A la Jana Joan també li agrada el Cavall dels Nebot perquè "és molt gran i mou el cap".

En canvi al Roger i Aleix Descarrega els hi agraden els diables. Expliquen que "Per mi els que m'agraden són els diablons perquè jo sóc diable i m'agrada molt el foc". El seu cosí Roger afegeix que "a mi m'agraden els diablons també perquè tiren carretilles".

Sant Jaume però encara no ha acabat. El proper dimarts se celebrarà el Ball de Festa Major al recinte de Sant Antoni i el programa festiu conclourà el dimecres amb una altra novetat, un castell de focs des de la plaça de l'Església.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades