Back to top

Ro Caminal guanya el I Premi Beca d’Art Contemporani de la Fundació Reddis

Amb una dotació de 6.000€, el seu projecte “Immediacions” s’exposarà de manera simultània a la Sala Fortuny del Centre de Lectura i l’espai expositiu de la Galeria Antoni Pinyol l’any 2021

Ahir a la tarda es van presentar els projectes finalistes de la 1a edició del Premi d’Art Contemporani organitzat per la Fundació Reddis en un acte obert al públic i que també s’ha pogut veure en streaming pel web de la Fundació.

Guanyadora del Premi d'Art Contemporani

La guanyadora ha estat l’artista Ro Caminal amb el projecte Immediacions, un projecte centrat a Reus amb un enfocament sociològic i històric sobre dos barris d’habitatge social de la ciutat: el Barri Fortuny i el Barri Gaudí. Un projecte que s’escau dins la filosofia de la convocatòria del premi beca a la producció artística que reflexiona sobre l’espai urbà, amb un plantejament tradicional que combina la producció videogràfica, l’àudio i la fotografia.

Com a guanyadora del certamen, el seu projecte s’exposarà de manera simultània a la Sala Fortuny del Centre de Lectura i l’espai expositiu de la Galeria Antoni Pinyol l’any 2021.

Finalistes

finalistes

Però el jurat del Premi Beca també ha volgut atorgar dos accèssits de 1.000€, un per als artistes Nathalie Rey i Enric Mauri per al projecte conjunt Atlantis, un projecte que fa referència a l’actual situació de la pandèmia i els seus efectes en l’àmbit econòmic, social i de pensament, i l’altre per a l’artista Miquel García Membrado per al projecte Amor i metralla, una proposta de marcat caràcter historicista i localista que reflexiona sobre la transformació física de quatre espais de Reus bombardejats durant la guerra civil i la recuperació de la memòria com a antídot contra l’oblit.

Jurat

El jurat d’aquesta primera edició ha estat format pels següents membres:

  • Antoni Pinyol (de la Galeria Antoni Pinyol): president del jurat
  • Aida Marín (de la Secció d’Art del Centre de Lectura): vocal
  • Lídia Porcar (professora de l’Escola d’Art i Disseny de Reus): vocal
  • Pilar Monje (patrona de la Fundació Privada Reddis): vocal
  • Xavier Filella (patró de la Fundació Privada Reddis): secretari del Jurat

El Premi Beca d’Art Contemporani Fundació Privada Reddis neix amb voluntat de continuïtat al llarg del temps i convertir-se en un referent de l'art contemporani a la comarca del Baix Camp, tant mancada de certàmens d'aquest tipus.

Paraules clau:

Notícies relacionades