Back to top

Robots per motivar el gust per la ciència

LAURA ROIG

Reus ha acollit un any més la First Lego League, una competició entre joves escolars que invita a descobrir la ciència i la tecnologia a través de jocs i projectes divertits, a la vegada que busca fomentar vocacions científiques en edats ben primerenques. Tot plegat en una intensa jornada que ha tingut lloc aquest dissabte a l’edifici de la fira.

 

Uns 270 estudiants, dividits en dues categories, la júnior i la sènior, han participat en la quarta edició de First Lego League. Els més grans, de10 a16 anys, fa mesos que es preparen als seus centres escolars per assolir els objectius de la jornada.

D’una banda, els 22 equips participants, procedents de 6 municipis diferents, han hagut de desenvolupar un projecte científic que enguany havia d’estar relacionat amb la millora de l’ensenyament, i de l’altra, la part més visual. Durant el curs han construït un robot amb peces de Lego que durant la competició ha hagut de superar diverses proves en un temps determinat. Els alumnes ho han viscut amb molta intensitat.  

Els tutors, o entrenadors, en aquest cas, creuen que participar en aquest projecte és molt beneficiós pels alumnes. 

Des de l’organització asseguren que la jornada de First Lego League promou molts valors per als infants i joves. 

Pel que fa a la categoria júnior, de6 a9 anys, hi ha participat 11 equips que també han presentat als seus projectes científics davant d’un jurat i d’un nombrós públic.