Back to top

Rossellini, un gran del cinema a la cartellera de Cambrils

El cinema Rambla de l'Art projecta fins a sis pel•lícules del cineasta italià en el marc d'un cicle dedicat exclusivament a la seva figura. La Segona Guerra Mundial observada des del neorealisme és la temàtica més tractada pel director.
El projector del cinema Rambla de l'Art de Cambrils

Amor per conveniència a la Itàlia de la postguerra, en un poble que encara arrossega les seves tradicions i el seu caràcter més conservador i tancat. D'aquesta manera es podria descriure l'argument d'Stromboli, terra de Déu. Una de les sis pel·lícules que ha seleccionat el cinema Rambla de l'Art de Cambrils per al cicle específic que li dedica a Roberto Rossellini entre aquest febrer i l'abril.

Es tracta d'un tribut al cineasta italià que es va dedicar a plasmar la Segona Guerra Mundial i el seu després des de l'òptica del neorealisme. Moviment del qual va ser un dels principals exponents. L'actriu sueca, Ingrid Bergman, se'n va adonar d'aquest talent especial que tenien els films de Rossellini i per això ho va deixar tot, per a convertir-se en la seva musa. "Hi ha una primera part del cicle amb una trilogia i després es dóna una situació curiosa que és quan l'Ingrid Bergman decideix venir dels Estats Units, deixant el seu primer marit, a fer pel·lícules amb Rossellini", explica el gerent del cinema Rambla de l'Art de Cambrils, Toni Badimon.

La dels cicles de cinema era una de les idees que ja van néixer amb l'obertura del cinema, al 2013. Una eina que des de La Rambla de l'Art han conjugat amb pel·lícules comercials i llargmetratges d'autor. Films poc coneguts a l'actualitat que permeten a un cinema petit subsistir davant de les grans franquícies sense perdre el caràcter popular del setè art. "Vam veure que a Cambrils, amb una sola pantalla, no podíem clonar la programació de les sales de cinema més comercial i per això intentem programar cinema comercial, cinema d'autor i fer cicles de cinema", assegura Badimon.

Després del de Rossellini, que acabarà el 5 d'abril, la sala cambrilenca està preparant un nou cicle de cinema dedicat al gènere negre nord-americà.

Notícies relacionades