Back to top

S'acaben les excavacions arqueològiques al Pallol

Un equip de cinc arqueòlegs ha estat durant sis dies realitzant una intervenció arqueològica en les obres de la Plaça Evarist Fàbregas de Reus. Durant les excavacions s'han trobat peces ceràmiques de la capital del Baix Camp, les quals s'exposaran properament al Museu de la ciutat.
intervenció arqueològica

Després de sis dies d'intervenció, els cinc arqueòlegs del solar del Pallol donen per finalitzada la seva feina. Gairebé una setmana en què s'ha dut a terme un seguiment arqueològic, un procés molt comú en els nuclis antics de les ciutats, on van descobrir una sèrie de restes ceràmiques dins d'uns forats al subsòl geològic, els quals tenien dos tipologies; tres eren pous, i cinc eren sitges.

A l'interior d'aquests forats han aflorat restes de macrofauna, és a dir, restes d'ossos de cabres i ovelles, a més de peces ceràmiques de producció autòctona de mitjans del segle XVI. Els especialistes calculen que a la ciutat hi havia al voltant de 130 mestres artesans, i que per tant, Reus és un centre productiu molt gran, amb un estil propi. Un exemple és l'anomenada "blanc-blava catalana", típica de la zona.

Les estructures mesuraven entre 1 metre i 2 metres de profunditat. Un cop exhumades les restes, s'han processat les dades i s'ha catalogat tot el material, el qual es dipositarà al museu de Reus. Tot plegat, no afecta a la construcció de l'hotel del Pallol, les obres del qual continuaran segons el calendari previst.

Paraules clau: