Back to top

S'acomiadaran 125 treballadors de Virginias

El Jutjat Mercantil ja ha rebut la sol•licitud per iniciar un Expedient de Regulació d'ocupació. Des de la defensa dels empleats asseguren que aquesta autorització és 'imminent' i es preveu que els acomiadaments es duguin a terme en tres fases i només es quedin 37 empleats.
Façana de l'empresa Virginias a Reus.

La venda de l'empresa reusenca Virginias ja es comença a plasmar. Si a l'estiu es va conèixer que les companyies Acrimont Investments i Risi guanyaven la subhasta i es quedaven la unitat productiva de l'empresa, el pròxim pas és que es faci visible l'ERO que afectarà a la plantilla. Aquest acomiadarà 125 empleats de Reus i també de Lleida en tres períodes. Encara que no s'ha iniciat el període de consultes, preveuen que els acomiadaments es produeixin fins a finals de febrer.

La lletrada dels treballadors de Virginias, Encarna Quirós, detalla que 'es durà a terme en tres tandes, la primera seria una vegada finalitzi el període de consultes, serien 61. En el segon tram 8 empleats i en la tercera fase la resta de la plantilla s'extingiria el 28 de febrer'.

Dels 162 empleats, preveuen mantenir-ne 17 de fixes i 20 amb contracte de fixes discontinus. Des de la defensa dels treballadors afectats, ja anuncien que lluitaran per intentar minvar la pèrdua d'empleats i aconseguir millors indemnitzacions. 'S'ha compromès que les indemnitzacions serien assumides amb el patrimoni de l'empresa, per tant de moment no plantegem que sigui FOGASA qui ho cobreixi', ha afegit Quirós.

En aquests moment, pràcticament tota la plantilla fixa està treballant, encara que enguany Virginias ha perdut el tren de la campanya del torró. La feina actual se centra en l'elaboració de galetes i caramels.

Notícies relacionades