Back to top

S'allarguen les mesures contra la Covid durant set dies més

Ho ha anunciat el govern de la Generalitat aquest migdia en roda de premsa.

Actualment, 2.541 persones ingressades als hospitals per coronavirus, 497 de les quals es troben a la UCI, segons ha comunicat avui la consellera de Salut Alba Vergès. De fet, Vergès apunta que els contagis i les xifres creixeran en els propers dies tal com marca la tendència de la pandèmia i per això alerta que l'augment de casos augmenta sense aturador la pressió assistencial. Per això, no descarten una acceleració de la pandèmia tal com passa en altres països i per aquest motiu prorroguen les mesures per reduir els contagis durant set dies.

Vergès ha demanat un nou esforç per part del conjunt de la societat catalana amb la voluntat de controlar la pandèmia. En aquesta línia el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon ha assenyalat que hi ha lloc per un moderat optimisme, donades les dades de nous positius de coronavirus que es mantenen en un ritme sostingut. En aquest sentit, augura que la situació actual es troba en estat de frenada. 

Per la seva part, el conseller d'Interior Miquel Sàmper ha assenyalat que s'han aixecat 89.578 actes per incompliment de les diferents mesures decretades pel govern, tant per part de Mossos d'Esquadra com per part de les corresponents Policies Locals. Sàmper ha incidit que hi haurà un dispositiu especial per evitar que hi hagi persones que visitin el parc natural dels Ports per evitar que se saltin les restriccions de mobilitat. El passat cap de setmana, malgrat les mesures anti Covid, es van detectar diversos vehicles que van fer cas omís a la normativa.

'La vacunació de l'alcalde de Riudoms no és l'exemple'

En referència al cas de Riudoms, Argimon ha apuntat que la vacunació de l'alcalde riudomenc i un regidor no és l'exemple i no s'hauria d'haver produït, però alhora, cal evitar la pèrdua de vacunes sobrants tot i el protocol de vacunació. En aquesta línia, ha assenyalat que 'no es pot llençar la vacuna, que cal vacunar amb els sobrants del vial. La coordinació ha de decidir les possibilitats. Vacunar l'alcalde i regidor no és l'exemple'. En el procés de vacunació existeix un 15% d'excedent que cal contemplar. Argimon ha insistit: 'No és ètic vacunar-se com a alcalde si no ets persona de risc' i ha evitat carregar contra l'equip de vacunació de la residència l'Onada.

Paraules clau:

Notícies relacionades