Back to top

Salut congela la reobertura de les discoteques per l'increment de contagis

Davant de la previsió d'increment de casos a Catalunya s'ha fet marxa enrere. El sector de l'oci nocturn demana la dimissió d'Alba Vergés.

Després que el PROCICAT aprovés dimarts passat la reobertura dels locals d'oci nocturn després de més de dos mesos d'inactivitat per culpa de la pandèmia, ara el departament de Salut ha decidit congelar la decisió. Segons avançava aquest dimecres a la nit el diari ARA, la conselleria d'Alba Vergés havia decidit fer marxa enrere. De fet, la mesura, que havia d'entrar en vigor aquest dimecres, no havia estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). 

L'increment de l'índex de rebrot a Catalunya ha obligat a repensar la situació, més tenint en compte que les previsions apunten a que continuarà creixent en els pròxims dies.

El sector demana la dimissió de la consellera de Salut

La FECASARM, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals, considera erràtica la gestió del departament de Salut i exigeix la dimissió de la consellera, Alba Vergés. I és que el primer anunci del PROCICAT va fer que molts empresaris compressin material per reobrir els seus locals i treguessin els seus treballadors dels ERTO.

Joaquim Boadas de Quintana, el secretari general de la FECASARM, assegurava aquest dimecres a Canal Reus que "els contagis han anat incrementant des del 24 de juliol, el dia que es van tancar discoteques i sales de ball. Això confirma que l'oci nocturn és segur i que en cap cas és el focus dels contagis". Boadas diu que Vergés és la responsable d'haver arruinat a 30.000 famílies. 

Paraules clau:

Notícies relacionades