Back to top

Salut construirà mòduls per a activitat COVID al costat dels CAPs

A la regió sanitària del Camp de Tarragona n'hi haurà un total de 16, tres dels quals a Reus. Aquest dilluns ha entrat en funcionament el de Bonavista.

Salut instal·larà a la Regió Sanitària Camp de Tarragona un total de 16 mòduls de forma progressiva. Els mòduls de suport per a l’activitat COVID dels centres d’atenció primària de Bonavista i el Pla de Santa Maria entren en funcionament aquesta setmana. De fet, avui s’ha iniciat l’activitat al mòdul del CAP de Bonavista mentre que el dimecres 10 de març es posarà en funcionament l’instal·lat al Pla de Santa Maria.

La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits. Als mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius.

El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret. A la Regió Sanitària Camp de Tarragona està prevista la instal·lació d’un total 16 mòduls de suport que s’ubicaran, entre altres espais, al CAP Llibertat i ala CAP Reus 1-Reus 2.

Enfortiment de primària

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais. A Catalunya compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades