Back to top

Salut Pública commemora el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

La Regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus organitza els dies 17 i 18 de Juny un cicle d'activitats adaptat als nous temps per commemorar aquesta diada i promoure la salut i la qualitat de vida de les dones.
salut

En el marc del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, la Regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus organitza els dies 17 i 18 de Juny un cicle d'activitats adaptat als nous temps per commemorar aquesta diada i promoure la salut i la qualitat de vida de les dones.

Els actes previstos són els següents:

  • Dia 17 de juny a les 18:00 h, videoconferencia: conversa amb el títol “Salut mental, salut sexual, dones confinades!!!”, a càrrec de Bel Olid Báez, docent i autora del llibre: «Follem?», i Alba Valiente Pallejà, psicòloga del CSMA ( Centre de salut Mental) de Reus. També hi participarà Rosa Martí Tous, directora Mas Pintat de Reus, que parlarà de “DONA, RESPIRA. Connectar-se amb la feminitat i la pròpia essència”. 

    L’objectiu de la sessió és conversa sobre la salut de les dones i l’efecte que té el confinament en funció del gènere, amb dos temes important que  afecten a les dones la sexualitat i la salut mental. L’espai el conduirà Sonsoles Jiménez, tècnica de salut de la Regidoria de Salut i Ciutadania. P er connectar-se es pot fer a través de l’enllaç: https://zoom.us/j/97478119176?pwd=N2g0aTFCY2lQUXFwK3E3bUVWTkRsZz0
     
  • Dia 18 de juny a les 18h. Concert en directe amb l’actuació del grup COVERH. DONA, RESPIRA MÚSICA!! El Racó de la Palma.

El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones sorgeix a partir d'una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc l'any 1987 a Costa Rica. La Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib, va proposar el 28 de maig com una data per a la mobilització i la reivindicació, i on la salut de les dones fos la protagonista.

El confinament afecta més a les dones i als joves

L’Observatori del Confinament, creat pel Grup d’Investigació en Estrès i Salut de la Facultat de Psicologia de la UAB, conclou que afecta més a les dones i als joves.  Aquest estudi posa en relleu, la diferència de gènere ja que les dones senten més incertesa, són menys optimistes, estan més ansioses, enfadades o tristes i se senten menys capaces de gestionar la situació i dormen pitjor.  Encara que per l’altra banda les dones mantenen més les rutines a casa i donen i reben suport del seus.

Pel que fa a la sexualitat en temps de CoViD-19 en una de les plataformes de divulgació sexual, Platanomelon, s’ha realitzat un estudi  sobre sexualitat i CoViD-19, on han participat més de 8.000 persones, i es constata que en aquest moment s’ha disminuït el desig sexual en  el 23%  de persones en parella i el 17 % de  persones sense parella.  Amb paraules del Psicòleg clínic Antoni Bolinches, sexòleg i vice-president de la  Societat Catalana de Sexologia : «a moltes dones aquesta situació les pot ajudar a fer una descoberta de la sexualitat autònoma i les seves zones erògenes»

La desigualtat de gènere empitjora en qualsevol mena de crisi, i la CoViD-19 ha revelat la indefensió de les dones en molts països del món davant la violència masclista en situació de confinament.

Amb aquesta iniciativa es proposa un espai en directe per parlar de la importància de la promoció de la salut com empoderament en la cura de la pròpia salut i en definitiva en el benestar personal, en un moment, on plaer i emocions estan molt presents a la vida.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades