Back to top

Sandra Guaita es queda a les portes del Congrés

ERC guanya les eleccions a la demarcació de Tarragona i aconsegueix dos diputats al Congrés. De la seva banda, el PSC es queda tan sols amb un representant a Madrid. La reusenca Sandra Guaita, que anava de número dos dels socialistes pel territori, de moment, no serà diputada.
El PSC a Reus

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat, per primer cop, unes eleccions generals a la demarcació de Tarragona. Els republicans han aconseguit 110.000 vots, més de 20.000 més que el PSC, que ha quedat segon. Històricament havien estat els socialistes els que havien guanyat les eleccions al territori. 

De fet, els republicans són els únics que han aconseguit dos diputats. En les darreres eleccions, les del 2016, els sis diputats tarragonins havien anat a parar a mans de cada un dels partits. PSC, PP, JxC, ERC, Cs i ECP havien aconseguit un representant a Madrid cadascun. En aquestes eleccions del 28A, ERC s'ha avançat, amb dos diputats, el segon, manllevat al PP, que s'ha quedat amb poc més del 5% dels vots emesos. 

Sandra Guaita es quedarà a Reus

La reusenca Sandra Guaita, que anava de número dos pel PSC a les eleccions generals al Congrés, s'ha quedat finalment sense opció a ser escollida. Tot i que algunes enquestes apuntaven que els socialistes podien aconseguir els dos representants, finalment s'han quedat a pràcticament 12.000 vots d'assolir-lo. Tot i l'increment de vots respecte al 2016, quan en van aconseguir poc menys de 54.000, els més de 85.000 vots d'aquest diumenge no han estat suficients per incrementar la presència a Madrid dels socialistes. 

Els socialistes asseguren que la llei d'Ont no els ha beneficiat. Amb pràcticament el doble de vots que ECP, ambdós acabaran la nit electoral amb un sol diputat. Amb tot, a la seu del PSC a la plaça del Castell de Reus, els militants i simpatitzants han celebrat la victòria de Pedro Sánchez a l'Estat Espanyol. A més, consideren important la participació i la massiva mobilització per enfrontar els pròxims comicis, els de les municipals del 26M. 

Altres resultats

A Cambrils, també ERC ha guanyat les eleccions. Amb més de 3.700 vots, per davant del PSC, que ha sumat poc menys de 3.300 vots. Cs ha estat la tercera força més votada, amb 2.800 vots. En Comú Podem ha sumat el 13% de vots, quan el 2016 van guanyar les eleccions. Els comuns han quedat per davant de JxCAT, amb 1.700 votants. VOX i el PP han sumat un miler de suports cadascun d'ells. 

D'altra banda, a Mont-roig del Camp, el PSC ha quedat per davant d'ERC per pocs vots. Els socialistes han sumat 1.110 vots, mentre que els republicans s'han quedat amb 1.078. Una situació molt similar a la que es va veure el 2016. Per sota ha quedat Cs, amb poc més de 900 suports. 

En canvi, a Riudoms, també ERC ha quedat primera. Amb 1.180 vots, els republicans han superat àmpliament JxCAT, que ha quedat segon amb 854 recolzaments. Molt per sota, amb 479, el PSC ha quedat per davant de Cs i d'ECP. 

En tots tres municipis, VOX ha quedat per davant del PP que, en línia amb la resta de Catalunya, és el gran damnificat de les eleccions del 28A. 


Tota la informació del 28A