Back to top

El Sant Crist ofereix les Tres Gràcies a la plaça per sorpresa

El Sant Crist de la Sang de Reus ha sortit finalment a la plaça per les Tres Gràcies. A la plaça hi havia una vintena de persones.

La situació sanitària i les restriccions de la pandèmia han comportat que el tradicional acte de Les Tres Gràcies s'hagi fet a porta tancada. Tot plegat, dins el Temple de la Puríssima Sang amb un 30% de l'aforament. 

Temple de la Sang

Tres desitjos des de casa

Amb els comentaris de l'ex-clavari Vicenç Xavier Just, Canal Reus ha retransmès en directe els darrers moments de la funció de l'agonia, que per primera vegada s'ha fet a l'interior del Temple de la Sang. A continuació, l'arribada de la processó del 2019 a la plaça de la Sang a través d'imatges d'arxiu. Com a novetat i fet inesperat, el Sant Crist ha sortit en directe a les tres en punt de la tarda i ha virat lentament a les portes del Temple. Un dels moments més sentits de la ciutat en què s'ha pogut demanar, des de casa, els tres desitjos.

Reemissions

Reemissions el mateix divendres a les 19h i les 22h. També dissabte a les 12h i diumenge de Pasqua a les 9:30h.

Programa complet:

 

AGENDA D'ACTES DE SETMANA SANTA A REUS

Dijous 1 d’abril de 2021 (Dijous Sant) 

 • Des de les 10h i fins les 19h. Visita, adoració i ofrenes a la Venerada  Imatge del Sant Crist de la Sang. També es podran venerar les imatges  de la Mare de Déu de la Soledat i la del Crist Jacent en el Sepulcre. 
 • 20h. Solemne celebració de la Santa Missa de la Cena del Senyor.  Degut a la situació sanitària actual, l’aforament serà limitat. 
 • A continuació, Vetlla i Adoració al Santíssim Sagrament 

Divendres 2 d’abril de 2021 (Divendres Sant) 

 • 8.30h. Viacrucis amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. Degut a la situació sanitària actual, l’aforament serà limitat. 
 • 12.30h. Funció de l’Agonia amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la  Sang i Petició de les Tres Gràcies al Diví Crucificat, Element Festiu  Patrimonial d'Interès Nacional de Catalunya. Excepcionalment enguany,  i degut a la situació sanitària actual, els dos actes es realitzaran a porta  tancada, de forma consecutiva, i al Temple de la Reial Congregació (segons la normativa vigent, els actes culturals tenen un 50%  d’aforament

Serà imprescindible fer reserva al correu electrònic: rcpsreus@tinet.cat (indicant nom i cognoms i telèfon de contacte) i rebre la confirmació.  L’accés serà entre les 11.30h. i les 12.15h. No es podrà accedir quan  s’hagi iniciat l’acte. 

 • 17h. Celebració litúrgica de la Passió i Mort del Senyor. Degut a la situació sanitària actual, l’aforament serà limitat. 
 • 20h. Pregària Vespertina del Divendres Sant, davant la Venerada  Imatge del Sant Crist de la Sang, amb la participació de totes les  congregacions, confraries i germandats de Setmana Santa de la nostra  ciutat. Degut a la situació sanitària actual, l’aforament serà limitat

Dissabte 3 d’abril de 2021 (Dissabte Sant) 

 • 17h. Ofrena de flors blanques a la Mare de Déu de la Soledat. 
 • 18h. Vetlla a la Mare de Déu de la Soledat, amb el res del Sant Rosari,  el cant de la Salve i la interpretació de l’Stabat Mater i dels goigs a la Mare  de Déu de la Soledat. Degut a la situació sanitària actual, l’aforament serà limitat. 
 • 19.30h. Participació en la Vetlla Pasqual a la Prioral de Sant Pere Apòstol

Diumenge 4 d’abril de 2021 (Diumenge de Pasqua de Ressurecció) 

 • 11.30h. Santa Missa de Pasqua i Coronació del Senyor, Element  Festiu Patrimonial de Catalunya. Per motius d’aforament i degut a la situació sanitària actual, es prega confirmació al correu electrònic:  rcpsreus@tinet.cat 

 


 

Paraules clau:

Notícies relacionades