Back to top

Sant Jordi es trasllada al 23 de juliol

El sector del llibre i el gremi de roses han decidit ajornar tres mesos l'esdeveniment. Alguns agents implicats consideren que podria haver-se posposat més enllà de l'estiu.
Sant Jordi

Sant Jordi, enguany, es posposa al juliol. Així ho han acordat el sector dels llibres i el gremi de les roses. Després que ja es determinés que la festa no es podria dur a terme amb normalitat el proper dijous, 23 d’abril, s’ha acordat ajornar-lo al 23 de juliol. Una opció que genera dubtes, encara, entre els implicats. 

Les imatges de parades de llibres i roses hauran de conviure amb les altes temperatures de mitjans d'estiu. En ple confinament, s’ha decidit deixar aquest tradicional esdeveniment per més endavant. Ara bé, tenint en compte que s’estan posposant actes que estaven previstos pel mes de juliol, alguns llibreters consideren que, ja que s’ajorna, es podria haver ajornat en una data on tota la normalitat estigui garantida

"Potser hauria estat més encertat ajornar-ho al setembre"

Un d'aquests agents és Joan Peñas, de la llibreria Galatea de Reus. Assegura que "penso que és massa aviat sortint d'un estat de confinament i hi haurà masses de població que tindrà inseguretat o por a esdeveniments amb tanta gent". "Jo hauria posposat la festa al setembre, quan arrenca de nou l'activitat, amb els nens ja a l'escola i, sense fer-la coincidir amb l'11 de setembre, hauria estat millor", diu Peñas. 

Joan Peñas

El dubte del juliol

De fet, esdeveniments com el Trapezi, la fira del Circ de Catalunya, també queden ajornades pel mes de juliol. També hi ha qui considera que aquest esdeveniment cultural podria veure’s afectat per restriccions de grans aglomeracions, encara que el confinament, com a tal, s’hagi acabat. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades