Back to top

Santa Verònica ja té els seus goigs

La confraria La Verònica ha presentat els goigs a la seva santa amb l'acompanyament musical dels alumnes del conservatori de Reus i la interpretació de la soprano Sílvia Virgili.
Santa Verònica

La confraria La Verònica està d'aniversari per partida doble. Per una banda, aquest 2020 commemoren 70 anys de la primera sortida d'un dels seus passos a la processó de Divendres Sant i per altra banda, celebren el 150è aniversari de la mort de Sant Antoni Maria Claret, patró de la confraria.

Aprofitant l'ocasió, l'acte ha estat protagonitzat pels primers goigs dedicats a Santa Verònica. Una composició escrita pel mestre Josep Enric Peris i Vidal.

Goigs cantats

La presentació ha comptat amb la interpretació de la soprano Sílvia Virgili i l'acompanyament musical del teclat i diversos alumnes del conservatori de música de la Diputació de Tarragona a Reus. Les il·lustracions dels goigs estan fetes per en Joan Serramià juntament amb l'assessorament històrico-teològic de de la Maria del Carme Bigorra i la Maria Josep Salvadó.

Edició limitada

'Hem fet una edició limitada pintada a mà de 50 policromats. Els col·leccionistes que ho desitgin la poden adquirir per un mòdic preu', explica el president de la Confraria La Verònica, Aleix Vall. Els goigs estan fets també amb un paper especial.

150 anys de la mort de Sant Antoni Maria Claret

La presentació dels goigs ha donat el tret de sortida a tot un seguit d'actes, organitzats per la confraria, que tindran lloc aquest mes de març i que s'allargaran la resta d'any per tal de donar a conèixer la seva història i patrimoni.

Santa Verònica

Notícies relacionades