Back to top

El sector de les ambulàncies, en vaga

El sector de les ambulàncies ha començat una vaga que s’allargarà durant 4 dies. 4.800 professionals del transport sanitari de Catalunya protesten per la retallada salarial del 9.2%, per l’incompliment dels convenis per part de les empreses i per la davallada de la qualitat assistencial. Els pacients que no requereixin transport urgent hauran d’utilitzar els seus propis mitjans per arribar als centres hospitalaris

Un cartell de serveis mínims i piquets per informar als usuaris davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. Aquesta és la situació que es viurà durant 4 dies amb el sector de les ambulàncies. El transport sanitari de Catalunya comença aquest dilluns i fins dijous una vaga per protestar contra la reducció del 9.2% ha aplicat des del mes de juliol a les nòmines de 4.800 treballadors d’aquest àmbit.

La protesta continua endavant després que aquest passat divendres els sindicats del Tribunal Laboral de Catalunya i la patronal, ACEA, no hagin arribat a un acord. Els treballadors reclamen que es compleixi el conveni per part de les empreses i es mantingui la qualitat del servei Els serveis mínims decretats per la vaga d’ambulàncies han de garantir el transport en casos d’urgència i en el d’aquells pacients que requereixin serveis de diàlisi o oncologia.

Els treballadors d’ambulàncies reus també demanen comprensió per part dels usuaris i asseguren que lluiten per una causa que ens afecta a tots comitè Encara que en un principi els treballadors d’Ambulàncies Reus també havien convocat una acampada per aquests quatre dies de vaga finalment ha quedat suspesa per qüestions meteorològiques. Els professionals del transport sanitari asseguren que si no aconsegueixen els seus objectius en aquests dies de vaga, convocaran més mobilitzacions en el sector.