Back to top

El sector de l'oli busca situar-se al mateix nivell que el del vi

Aprofitant que ha començat la campanya de l'oli 2019-2020, a la secció d'Economia de Canal Reus volem conèixer quina és la importància de l'oli en l'àmbit econòmic per al territori.
Olives de la DOP Siurana

L'oli és un dels productes estrella del Baix Camp i el Priorat. De fet, cada vegada són més els pagesos i empresaris que creuen en el potencial econòmic d'aquest producte tan arrelat al territori.

No obstant això, si parlem d'importància econòmica, l'oli se situa en un 25%, mentre que el sector del vi representa un 70%. Una situació que els especialistes asseguren que, a la llarga, es traduirà en un 50% per a cada producte. En aquest sentit, i perquè això passi, un dels membres d'Unió de Pagesos, Joan S. Vernet, assegura que s'hauria de fer un pas endavant i descentralitzar la seva producció.

La importància de l'embotellament

Segons Vernet, una manera de treure-li un major rendiment a l'oli seria a través de l'embotellament, com ja va fer en el seu dia el sector del vi. Un valor afegit que, segons Vernet, també hauria d'anar acompanyat d'una major exportació, tenint en compte que se'l considera un dels millors olis del món.

El relleu generacional fa perillar el sector 

El futur de l'oli, però, no es veurà, si no hi ha un relleu generacional. Per aquest motiu, aquest ha esdevingut un dels temes més demandats des d'Unió de Pagesos en els últims anys. Asseguren que si l'administració no ajuda als més joves, és molt probable que la pagesia acabi desapareixent i amb ella aquests productes estrella com són l'oli, el vi i els fruits secs.