Back to top

El sector turístic comença el pont amb previsions d'ocupació del 80%

Els hotels de Salou, Cambrils i Vila-seca ofertaran unes 11.000 places. Els càmpings disposaran d'unes 10.000 places obertes
El sector turístic comença el pont amb previsions d'ocupació del 80%

El Pont de la Constitució i la Immaculada es preveu amb una bona ocupació, en general, a la Costa Daurada central. Tot i que hi ha poques places disponibles per cada sector, ja que estem en temporada baixa i els establiments estan tancats, el nivell de reserves està essent bo i a dia d'avui ja hi ha força allotjaments que tenen els principals dies del pont plens, aquesta setmana.

Segons ha dit el president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, "la gent, per aquestes dates, gairebé sempre espera a reservar al darrer moment. La previsió que fem des del sector és similar a l'any passat, tot i que el pont cau en dates diferents, essent el dissabte un dels dies de festa"

Si la climatologia acompanya el pont es preveu que anirà força bé. Farriol apunta que "és un periode festiu que acostuma a obtenir uns resultats correctes, tot i l'existència de la competència de l'oferta de neu". En aquest sentit, però, cal destacar que la Costa Daurada ofereix com a atractiu PortAventura World, que per Nadal té molt de ganxo per a les famílies i els infants.

Els turistes provenen de Catalunya i de la resta de l'Estat

Pel que fa a hotels, per aquest pont es preveu que n'estiguin oberts una vintena, entre Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa unes 11.000 places obertes, un 20%, aproximadament.

El sector calcula que pot haver-hi una mitjana d'ocupació del 80% per tots els dies, arribant a fer el ple les dates principals, que poden ser diferents segons cada establiment."Estem parlant que alguns hotels tindran més bones xifres el 6, dijous, i el 7, divendres, i altres les tindran el 7, divendres, i el 8, dissabte". Cal recordar que l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda té, en aquests moments, 86 establiments associats, amb prop de 50 mil places.

Pel que fa al sector del càmping, n'hi ha 7 de costa i 10 d'interior oberts. Són més de 10.000 places obertes, que representen un 15%, aproximadament del total de l'oferta. La previsió d'ocupació es manté amb valors similars a l'any passat.

El turista que opta pel càmping en aquestes dates són famílies catalanes i de l'eix de l'Ebre, i s'allotgen, principalment, en bungalous. La majoria fa 3 nits de pernoctació, del 6 al 9. Com sempre, la meteorologia pot afectar les reserves de darrera hora. Recordem que l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre té 57 establiments associats i més de 70.000 places.

Pel que fa al sector dels apartaments, es preveu una ocupació del 85%, semblant a la d'anys anteriors. Segons Eduard Farriol, "és un bon percentatge, tenint en compte que a diferència d'altres anys es preveu que hi haurà neu al Pirineu i les pistes d'esquí ja estaran obertes. La major part dels turistes que ens visiten per aquest pont ho fa per anar a PortAventura World, que ja està tematitzat de Nadal".

De totes maneres, "encara queda disponibilitat i depenem de que faci bon temps i les vendes de darrera hora funcionin bé", apunta el president de la FEHT. Les places obertes estimades pel Pont de la Puríssima en apartaments a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda seran gairebé 2.000, una xifra molt similar a la de 2017. Recordem que les places totals a Costa Daurada i Terres de l'Ebre pel que fa a apartaments i enguany són unes 24.000.