Back to top

El sector turístic es mostra optimista per Setmana Santa

Els empresaris del sector de l'allotjament es mostren optimistes envers la previsió d'ocupació hotelera d'aquests dies. Auguren que s'arribarà a superar el 80% d'ocupació. Ho atribueixen a dos factors: a l'arribada tardana de la Setmana Santa i a la consolidació del turisme esportiu.
càmping

L'optimisme impera en les previsions d'ocupació turística a la Costa Daurada del sector empresarial i hoteler. Amb una seixantena d'hotels oberts, el que representa més de 35.000 places, els professionals del sector auguren que el 80% estaran ocupades. Pel que fa a apartaments turístics i càmpings amb parcel·les, les estimacions són lleugerament inferiors. En general però, es marquen unes xifres positives a les quals s'hi espera arribar gràcies a la consolidació del turisme esportiu, amb un públic que es divideix entre el familiar i el jove.

Les reserves d'última hora porten sent una tendència marcada en les darreres temporades, normalment lligades a la previsió meteorològica. En aquesta ocasió, els pronòstics de pluges estan endarrerint aquestes reserves, tal com apunta Quim Cristià, vicepresident dels apartaments turístics de la Costa Daurada.  

Segons la Federació empresarial d'hostaleria i turisme, el fet que enguany la Setmana Santa hagi coincidit en el mes d'abril ha fet que alguns hotels obrin les seves portes més tard i per tant, arrenquin abans la temporada ja que no les tornen a tancar fins l'octubre.