Back to top

Segonamà respira, però no descansa

'Respira' és el títol del segon disc de Segonamà. El grup de la demarcació de Tarragona, però, no ho ha fet gaire aquest cap de setmana. Amb un concert doble a Reus, la banda ha donat el tret de sortida al 'Respiratour', que els portarà a tocar a sales tant dins com fora de Catalunya.
Segonamà

Feia des del setembre passat que Segonamà no tocava en cap concert i la banda en tenia ganes. Tant és així que ho ha fet dos dies seguits a la sala Lo Submarino i amb el seu segon treball sota el braç, 'Respira'. Un disc gestat amb més temps i més cura que l'anterior, que demostra una major maduresa del grup, i que s'atreveix a l'hora d'explorar noves sonoritats. "L'essència de Segonamà és una música amb uns ritmes i percussions molt llatins, però l'hem aconseguit combinar amb altres sonoritats com l'electrònica i, fins i tot, una bachata en català. Hem ajuntat el que ja portàvem amb coses noves que ens agradaven i que és el que es porta avui en dia", explica el saxofonista Lluís Colomés.

Si en el primer disc 'Endinsa't' el grup buscava una mirada interior, 'Respira' és la imatge de l'ascens d'un grup que no arriba als 25 anys d'edat de mitjana, però que en fa set que és sobre els escenaris. Les lletres, tot i això, continuen girant-se cap endins. "Personalment, em costa inventar-me històries. Hi ha molts lletristes que ho fan, però jo parlo de les vivències que hem experimentat en l'últim any, sobretot. Les lletres ens despullen en aquest sentit: obrim els nostres sentiments i les nostres emocions, i això en directe és molt impactant perquè molta gent es pot conscienciar i pot saber què pensem", expressa el lletrista i cantant Òscar Ruiz.

Després d'aquest primer contacte amb el públic de casa, els propers mesos Segonamà farà parada al País Valencià i a diverses localitats catalanes com Cerdanyola del Vallès, Sant Boi de Llobregat i Blanes.

Paraules clau: