Back to top

Segueixen les converses entre CiU i CUP

JORDI OLÀRIA GRAS

ACTUALITZACIÓ 18.20h

La reunió entre Convergència i Unió i la CUPacaba sense acord de govern però amb la porta oberta a pactes puntuals.

Segons l'acta que la Candidatura d'Unitat Popular ha fet pública, hi ha punts del seu decàleg amb els quals Convergència s'hi pot avenir. La redacció d'un nou Reglament Orgànic Municipal n'és un exemple, així com la constitució d'una regidoria de Salut.
El mateix passa amb dissolució de Reus Esport i Lleure, decisió que han acordat els dos grups, però sense arribar a una entesa en si és possible que els treballadors s'incorporin a la plantilla municipal i de quina manera.
Pel que fa a l'externalització de serveis, Convergència ha acceptat que es minimitzi aquesta pràctica, però no en el cas de la recollida de brossa.

Pel que fa a la integració de Reus a l'Associació de Municipis per la Independència, Convergència ha afirmat estar amb el procés, mentre que Unió no s'ha posicionat al respecte.
Per últim, CiU no ha acceptat derogar l'ordenança de civisme aprovada fa tot just uns mesos, així com la limitació dels sous dels càrrecs electes i de confiança

.

Convergència i Unió i la CUP estan duent a terme en aquests moments la primera reunió postelectoral. Es tracta d'una trobada per conèixer quins punts en comú poden tenir les dues formacions.

Per part de Convergència s'han reunit els regidors electes Carles Pellicer, Montserrat Vilella i Joaquim Enrech i l'actual assessor extern Ricard Font de Rubinat.

La Candidatura d'Unitat Popular, per la seva banda, està representada per David Vidal i Xavier Angelergues, regidors electes, i Xavier Milian i Abel Guinovart, que pren l'acta de la reunió que, segons el seu propi compromís, la CUP farà pública al seu web quan acabi la trobada.