Back to top

El Seguici Festiu omple els carrers per Misericòrdia

Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona, ha presidit la Solemne Missa Concelebrada a la plaça del Santuari
Misericòrdia

Les matinades de Misericòrdia, a partir de les vuit del matí, han animat els reusencs a gaudir de la festivitat de la patrona de Reus. La Baixada al Santuari s'ha iniciat des de la plaça de la Pastoreta. Una desfilada multitudinària que ha comptat amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

misericordia

Durant tot el camí han ofert les seves ballades encapçalats per les bèsties de foc, i és que el Ball de Diables s'espera a la tarda per viure el seu gran moment. La part més religiosa de la festa l'ha posat la Solemne Missa Concelebrada, oficiada per Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona. Just en acabar s'ha fet un repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

Un cop finalitzades les ballades finals, el públic així com els integrants i portadors del Seguici Festiu han tornat cap a casa per agafar forces per seguir la Festa a la tarda, moment en el que es viurà la traca final de Misericòrdia amb l'actuació castellera, la Baixada dels Diables, el Ball Solemne Curt de l'Àliga, la carretillada i el piromusical.

Notícies relacionades