Back to top

Seguretat i mobilitat, principals mancances als polígons de Reus

Els seus empresaris volen que la fibra òptica arribi a totes les zones industrials. Alerten de la problemàtica que els generen els plataners, que dificulten la neteja i, fins i tot, l'activitat d'algunes empreses.
Un dels 14 polígons amb què compta Reus

Els polígons de Reus han viscut força temps sense una associació que en representi els empresaris que hi tenen negocis. Ara fa uns mesos va néixer l'APIR, l'Associació de Polígons Industrials de Reus. L'activitat del dia a dia, com buscar nous associats o cobrar quotes, la duu a terme PiMEC. La patronal catalana va fer un estudi per encàrrec de l'Ajuntament que va acabar amb el naixement d'aquesta entitat. L'estudi volia servir per tenir un cens de les empreses presents als polígons industrials de Reus i de les mancances que hi trobaven els empresaris.

Des de l'APIR expliquen que la particularitat de Reus és que té fins a 14 polígons diferents escampats per la ciutat. Cadascun, a més, amb les seves pròpies necessitats. A grans trets, però, el president de l'APIR, Gerard Pagès, explica que hi ha dues qüestions principals per solucionar. 'Un és el tema de la fibra i l'altra, i molt important, és el tema de la seguretat i vigilància'. A més es troben amb un altre problema menys evident.

'L'altre, i aquest sí que és una mica més polèmic, és el dels arbres; els plataners són un problema pel tema de la neteja, perquè es posen a les màquines de les empreses, és un problema greu, però tampoc es poden talar'.

Expliquen que mantenen converses amb la regidoria de Promoció Econòmica per solucionar aquestes situacions. Unes situacions que no impedeixen, expliquen, que l'activitat que es desenvolupa als polígons vagi a l'alça. De fet, parlen ja de polígons industrials i de serveis. L'augment no només d'empreses, sinó de sectors econòmics que hi tenen presència ha portat noves situacions per gestionar. 'Això el que fa és que et fa replantejar el dia a dia del polígon, amb el tema dels guals, quan era industrial tothom ho respectava; ara amb l'oferta de serveis, amb un gimnàs on es poden posar, en hora punta, 200 o 300 persones, doncs no hi ha pàrquings'.

Asseguren, amb tot, que dins la junta de la pròpia APIR com amb l'Ajuntament, estan estudiant com gestionar aquest canvi de model en què els polígons han deixat d'allotjar, únicament, magatzems i fàbriques i han començat a acollir, també, supermercats i ofertes d'oci.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades