Back to top

Sensibilitzar a la ciutadania per a una acollida més efectiva

L'Ajuntament de Reus ha posat en marxa una campanya de difusió i sensibilització per afavorir la inclusió de persones refugiades. La iniciativa inclou un seguit d'accions per combatre la negativitat infundada entorn a les persones desplaçades que estan a la ciutat.
Sensibilitzar a la ciutadania per a una acollida més efectiva

Un cicle de xerrades o exposicions són algunes de les propostes per aproximar la realitat d'asil a la ciutadania a través de la campanya "Reus, Ciutat d'Acollida". La iniciativa vol informar i sensibilitzar de la situació en què viuen les persones refugiades per tal combatre missatges negatius relacionats amb les persones desplaçades i inclou orientacions per a les persones que vulguin ajudar d'alguna manera. Sota el lema "totes les persones tenim dret a començar de nou" també s'ha editat un fulletó per tal de respondre preguntes com què significa ser una persona refugiada, perquè fugen les persones del seu país o què és el dret d'asil.

Montserrat Flores, regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l'Ajuntament de Reus explica que "l'obligació de la regidoria és proporcionar informació a la ciutadania. Informem sobre què és el refugi, què és l'asil i informem persones que ja ho saben, a persones que potser els hi sona inclús a gent que pot tenir idees confuses".

Per altra banda el consistori posa a disposició de les escoles i instituts diverses activitats i recursos educatius per poder desenvolupar tallers dins d'aquest curs escolar. Els estudiants treballaran el fenomen de les persones refugiades i a la vegada es pretén potenciar l'empatia de l'alumnat cap aquesta situació. 14 centres educatius de la ciutat participaran en aquestes activitats que a hores d'ara ja tenen les places exhaurides.

Flores ha afegit "de refugiats a les escoles i instituts d'aquesta ciutat se'n parlen de fer temps. Quan van saber d'aquests recursos ràpidament s'hi van acollir, el van reservar i el fet que estiguin exhaurits significa d'interès que genera aquest tema entre la població de la ciutat".

Actualment hi ha una cinquantena de persones en situació de desplaçament a la capital del Baix Camp. Des de l'any 2015 Reus forma part del projecte Xarxa de Ciutats Refugi pel qual la ciutat es converteix en municipi d'asil.

Paraules clau:

Notícies relacionades