Back to top

El servei d'autobús a demanda arriba a la urbanització Sant Joan

Els veïns de la urbanització Sant Joan han estrenat aquest matí el servei d'autobús. Després d'anys de reclamació, finalment la línia 50 de la flota municipal farà parada al barri.
bus

Trucar, esperar i pujar a l'autobús. Són les tres accions que a partir d'ara es podran realitzar a la urbanització Sant Joan. La línia 50 de la flota d'autobusos municipals ja fa parada en aquesta zona ubicada al nord-est de la ciutat, després d'anys de reiterades demandes per part del veïnat. Ara, amb una trucada prèvia a través del sistema d'intèrfon implantat al monòlit de la parada i en horaris de 10:22, 11:22 i 16:22h, l'autobús arribarà a aquest barri sota demanda.

Es tracta d'un sistema que ja s'ha aplicat a zones com Mas Carpa o el CESDA. Segons el regidor Marc Arza, per escollir aquestes franges d'horari s'han basat en criteris de més tràfic de gent que va al centre de la ciutat.

Per fer el trajecte a l'inversa, és a dir, per tornar del centre de Reus al barri de Sant Joan, els usuaris de la línia 50 ho poden fer a qualsevol hora. L'únic requisit és que avisin la persona conductora de la seva intenció d'acabar el seu recorregut allà. Per tant, la línia 50 només es desplaçarà a aquesta zona en cas que hi hagi peticions per part dels passatgers.

Aquest tipus de sistema de bus a demanda es va instaurar a la capital del Baix Camp ara fa 5 anys i al 2017 es van registrar més de 6.000 sol·licituds de demanda d'aturada.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades